Modernizarea drumului de rocadă s-a finalizat

366

Reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu anunţă finalizarea proiectului de modernizare a drumului de rocadă al municipiului nostru. Investiţia se ridică la circa 400 miliarde lei vechi şi a cuprins lucrări diverse. Contribuţia autorităţilor locale a fost de doar 2%.

Lucrările pentru modernizarea drumului de rocadă al municipiului Târgu-Jiu s-au finalizat. Execuţia acestora a fost prinsă în Programul Operaţional, modernizarea acestui traseu având valoarea de 400 de miliarde ROL. Lucrările prevăzute în proiect au cuprins: modernizarea a 13 kilometri, realizarea a cinci sensuri giratorii şi lărgirea podului de cale ferată din zona Romaneşti aşa încât circulaţia din drumul naţional către partea de nord a municipiului să se desfăşoare în condiţii normale. „O investiţie destul de mare pentru municipiul Târgu-Jiu, care odată finalizată a creat destul confort în trafic, este cea de modernizare a drumului de rocadă. O lucrare care s-a derulat pe parcursul a doi ani şi jumătate, cu o valoare de investiţie de circa 400 miliarde lei vechi. Această lucrare de investiţie, din punct de vedere a ceea ce a fost în proiectul iniţial, a fost finalizată la sfârşitul anului trecut, însemnând punerea în funcţiune plecând de la pasajul de cale ferată din zona Romaneşti cu modernizarea celor 13 kilometri de drum cu două benzi de circulaţie, realizarea sensurilor giratorii din zona Marsat, din zona intersecţia: drum de mocăniţă – drum de centură, intersecţie DN 67 cu drumul de mocăniţă şi, nu în ultimul rând, sistematizare intersecţie din partea de nord a municipiului Târgu-Jiu”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu-Jiu.
Pentru semaforizarea intersecţiei din partea de nord a oraşului s-au făcut demersuri pentru a obţine finanţarea pe fonduri europene de circa 3 miliarde lei vechi, finalizându-se şi această lucrare.

Proiect încheiat
Odată cu semaforizarea intersecţiei din partea de nord a Târgu-Jiului – Bulevard Ecaterina Teodoroiu, strada Ciocârlău, Drumul Naţional, Drumul Judeţean, proiectul Modernizarea drumului de rocadă a fost, oficial, finalizat. „Întreg proiectul privind modernizarea drumului de rocadă, inclusiv realizarea semaforizării a fost încheiat, iar săptămâna viitoare se va închide programul de finanţare. Iată o lucrare finanţată din fonduri europene cu o cofinanţare a Primăriei Municipiului Târgu-Jiu de doar 2%. Acest proiect este finalizat din punct de vedere a execuţiei propriu-zise şi din punct de vedere al finanţării”, a precizat directorul tehnic al Primăriei Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here