Ca la noi, la nimeni – Umilirea Parlamentului, umilirea cetățeanului!

514

Motto: „Greșelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovați, se împiedică dezvoltarea unei țări întregi și se împiedică pentru zeci de ani înainte, viitorul ei.” – Mihai Eminescu

De ani și ani, acuzațiile la adresa cârmuirii fără limite de timp a Băncii Naționale a României de către Guvernatorul parcă ales pe viață – Mugur Isărescu a împărțit și politicienii și oamenii de rând, victime ale hrăpărețelor bănci multinaționale ținute în brațe de Isărescu, cu poziționări pro și contra.
Nici parlamentarii puterii – fie ei din PSD, fie din ALDE – nu fac excepție. Senatorul Daniel Zamfir, șef al unei Comisii de finanțe-bănci, a fost chiar dat afară din PNL de către zurbagiul de Orban Ludovic, întrucât ataca poziția Guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, și lua apărarea oamenilor de rând victime ale Robor-ului, un indice pe baza căruia se stabilea rata băncilor străine și care, zicea senatorul, era influențat de BNR! Înaintea Congresului extraordinar al PASD, de sâmbătă, 29 iunie, mai mulți parlamentari ai social-democraților ziceau că nu-l vor vota pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat de cinci ani ca Guvernator. Funcție ce o deține încă din anul 1990!
Nici nu s-a văzut bine votat de Consiliul de Administrație, care la rândul lui a fost votat miercuri după amiază, de Parlamentul României, că Mugur Isărescu a și declarat, marți, că aurul României ar trebui adus în țară, din Londra, numai pentru verificare, însă acesta ar trebui dus înapoi. Vezi Doamne, ca să-l vadă investitorii străini. Guvernatorul BNR a precizat că repatrierea aurului ar avea drept impact creșterea costurilor.
,,Într-un dialog al somităților, întrebat ce efecte ar avea aplicarea legii privind repatrierea rezervei de aur, academician doctor guvernator Mugur Isărescu a declarat. „Eu aș vota în CA să-l aducem, să-l vadă toată lumea. După care trebuie dus înapoi. Pentru că, în țară, nu putem să aducem fiecare investitor să-l vadă”.
Trec peste faptul că pentru unii respectarea și aplicarea legii se votează „în CA” (Consiliul de Administrație al BNR, n. m.)pentru că la nemuritori legea e facultativă.
Dar cum să spui că rezerva de aur a României trebuie dusă înapoi la Londra pentru ca să fie văzută de „fiecare investitor străin”. Probabil că umilirea Parlamentului va fi dusă la bun sfârșit.
Nu mă miră că nimeni nu a atras atenția asupra halucinantei enormități rostite, descalificantă pentru inamovibilul viticultor. Nu mai e nimic de adăugat. Aroganța e turnesolul imposturii. Și nu face nici doi bani…”, a scris senatorul Șerban Nicolae pe Facebook.
Să mai amintim, că tupeistul de Guvernator Mugur Isărescu își acorda sieși, cu aprobarea aceluiași organism – CA -, dar cu alți membri prin 2010, pe când se tăiau salarii, bonusuri de performanță?! Ca și Consilierului său Adrian Vasilescu, fost lucrător la Scînteia, Organ al PCR, de unde-a fost detașat Șef de cabinet al primului ministru comunist Manea Mănescu!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here