Ca la noi, la nimeni – Matusalem Isărescu, Guvernator pe viață?!

809

Personajul biblic ce a trăit aproape 1000 de ani se zice că se numea Matusalem. Nici Mugur Isărescu, metaforic vorbind, nu este un oarecare. Mai ales dacă-l comparăm cu cei mai mulți dictatori, care fie au cârmuit până la sfârșitul vieții, fie au fost dați jos de vreo revoluție! Așa și cu Mugur Isărescu, care-a trecut binișor de 70 de ani, dar cârmuiește spre noi… înfrângeri Banca Națională a României. Ca Guvernator. De vreo 30 de ani.
O declarație a președintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, conform căruia Coaliția PSD-ALDE îl va susține pentru un nou mandat pe veșnicul Guvernator BNR, Mugur Isărescu, a inflamat spiritele în cele două partide. Culmea este că Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, și-a făcut un prost obicei din a jongla cu politica monetară a țării – vreme în care România și românii devin din ce în ce mai îndatorați -, mărind dobânzile, crescând inflația și susținând băncile multinaționale care fac un profit imens pe seama celor necăjiți.
Nimic nu prevestea trista veste dată de vulpoiul Călin Popescu Tăriceanu, în urma unei ședințe a Coaliției PSD-ALDE, la care-a mai participat Viorica Dăncilă, secretarul general al ALDE și încă una sau două persoane din PSD.
Cum primul ministru Viorica Dăncilă este și președinte interimar al PSD scandalul este cu mult mai mare în PSD. Mai ales acum în preajma Congresului PSD, din 29 iunie, la care se vor alege președintele, președintele executiv și secretarul general al PSD.
Primul rival al premierului la șefia PSD – Liviu Pleșoianu – este și un inamic declarat al perpetuării la cârma nefastă a BNR a Guvernatorului Matusalem Isărescu. Cică susținut de coaliția PSD-ALDE. El s-a declarat un critic vehement al doamnei Viorica Dăncilă care „acum trei ani era cu noi pe baricadă și luptam contra statului paralel, iar acum zice că a stat 9 ani la Bruxelles și n-a auzit de statul paralel!?”
Teribil de supărat se arată și Senatorul Șerban Nicolae, care intenționa să candideze doar la președinția României. Acum, după ce în PSD se întâmplă mai multe lucruri ce nu-l pot lăsa indiferent și-a anunțat candidatura și la șefia PSD. În plus, el a declarat la întrebarea „Cine-l susține pe Isărescu în PSD?” că „Niciun senator”.
ION PREDOȘANU

P.S. 1: Parlamentul României a decis, miercuri, constituirea unei Comisii speciale de anchetă privind investigarea eventualelor nereguli și fraude semnalate în spațiul public cu ocazia derulării procesului electoral la alegerile europarlamentare din 26 mai. De remarcat sunt acuzațiile grave aduse de Lia Olguța Vasilescu(PSD) și Varujan Vosganian(ALDE): „Nu există nicio țară în care un serviciu militarizat secret (STS, adică Serviciul de Telecomunicații Speciale, n.m. I.P.) contabilizează voturile”. Și aici l-am citat pe Tătucul Stalin: „Nu contează cine votează, contează cine numără voturile!”
P.S. 2: Fostul europarlamentar Renate Weber(ALDE) a devenit noul Avocat al Poporului, fiind votată de Plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului României cu 209 voturi pentru. Este vorba de un mandat de cinci ani, ce poate fi reînnoit o singură dată.
P.S. 3: Legea repatrierii aurului României păstrat(?!) de Guvernatorul Mugur Isărescu la Londra, inițiată de deputatul Liviu Dragnea și de Senatorul Șerban Nicolae va fi, practic, o victorie a bunilor români amintiți. Miercuri, Curtea Constituțională a României (CCR) a respins sesizarea PNL și USR asupra legii privind aducerea rezervelor de aur în țară. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here