Costurile eliberării unui paşaport au crescut

395

Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Gorj informează că începând din prima zi a acestei luni taxa pentru eliberarea paşapoartelor s-a mărit. Pentru un paşaport simplu electronic gorjenii trebuie să scoată din buzunar 302 lei iar cei care au nevoie de un paşaport la urgenţă vor scoate din buzunare 100 lei pentru costul paşaportului, 32 lei pentru taxa consulară, plus 100 lei tarif suplimentar.

Potrivit lui Marcel Lungu, şeful Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Gorj începând din 1 aprilie 2013 tariful eliberării paşapoartelor a crescut.
Creşterea tarifară se aplică, însă, în cazul paşaportului simplu temporar, doar celui cu valabilitate de cinci ani – adulţi şi minori peste şase ani. În schimb, pentru paşaportul electronic simplu în cazul minorilor de până în şase ani, cu valabilitatea 3 ani, preţul nu suferă nicio schimbare, rămânând de 244 de lei.
Persoanele care îşi doresc un paşaport simplu electronic, cu valabilitatea de cinci ani, vor plăti suma de 302 lei, sumă din care costul paşaportului este de 270 de lei, iar taxa consulară – 32 de lei. Iar cei care au nevoie de un paşaport la urgenţă vor scoate din buzunare 100 lei pentru costul paşaportului, 32 lei pentru taxa consulară, plus 100 lei tarif suplimentar, faţă de 216 lei cât plăteau în total până acum.
În cazul în care taxele pentru paşapoarte au fost achitate înainte de 1 aprilie şi cererea de paşaport se depune după această dată, nu se va percepe diferenţa de preţ, paşapoartele fiind eliberate la preţul achitat.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here