Rata şomajului în Gorj este în creştere

338

Numărul şomerilor gorjeni aflaţi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj a crescut în această lună cu 8,09 %, faţă de luna anterioară. Ba mai mult la începutul lunii aprilie se vor face noi disponibilizări de angajaţi. Societatea Cazare Cantine Rovinari va disponibiliza 88 de persoane.

Luna aprilie vine cu noi veşti proaste. Pe lângă faptul că rata şomajului a crescut în această lună faţă de luna trecută se vor face şi disponibilizări de personal în judeţ. 88 de angajaţi ai societăţii Cazare Cantine Rovinari vor rămâne fără un loc de muncă.
Această măsură a fost luată în urma hotărârii minerilor EMC Roşia de a renunţa la masa caldă în schimbul tichetelor de masă.
Lista cu disponibilizări a fost deja trimisă Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj.
“AJOFM Gorj a primit o notificare de la Societatea Cazare Cantine Rovinari, care disponibilizează în mod oficial începând cu data de 1 aprilie un număr de 88 de persoane dintr-un număr de 133 de salariaţi existenţi.
Referitor la numărul de şomeri înregistrat de AJOFM Gorj, în prezent, avem un număr de 11.666 de şomeri şi o rată a şomajului de 8,09% în creştere faţă de luna trecută, când am avut un număr de 11.636 de şomeri”, a precizat Ana-Maria Niculescu, purtător de cuvânt în cadrul AJOFM Gorj.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here