Ca la noi, la nimeni – Parșivenia lui Rareș B.

814

Culmea este că încă de la semnarea Actului sau Pactului politic, liderii prezenți la Cotroceni s-au fotografiat, adică și-au făcut selfi-uri ca amintire de parcă l-ar fi apucat pe Dumnezeu de picior. Printre cei mai activi și parcă dați în mintea copiilor erau celebrii Eugen Tomac și Victor Viorel Ponta. Cei de la UDMR, oameni serioși și neinteresați de circ, au lipsit cu desăvârșire.
Nu se știe de unde și până unde s-a lansat ideea că aceia care-au semnat ar fi cei mai deștepți și cei mai competenți. Președintele interimar al PSD, primul ministru Viorica Dăncilă și președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, Președinte al Senatului, nu fuseseră de acord cu forma desuetă a acelui document și propuseseră amendamente. Cum inițiatorul – Klaus Werner Iohannis – n-a fost încântat, cei doi nici n-au fost invitați. Pagubă-n ciuperci!
Bag de seamă că lauda de sine este molipsitoare. Altfel, nu-mi explic cum și cei de la USR se dau savanți, pricepuți la toate, precum Sică mandolină. Care n-a avut de lucru și i-a sunat pe parlamentarii ALDE să le promită posturi de miniștri ori locuri eligibile la alegerile parlamentare de anul viitor. Când nu se știe dacă el Orban Ludovic, alias Sică mandolină, va mai fi președinte al Noului PNL! Rareș Bogdan stă la pândă, cu parșivenia din dotare, se visează prim-ministru și, dacă va pleca Klaus Werner Iohannis la președinția Consiliului Europei, așa cum anunță Financial Times, ba chiar candidatul noului PNL la alegerile prezidențiale!
Ceea ce ar fi greu, mă refer la intrarea în turul doi la bătaie cu Dan Barna, liderul USR, motiv pentru care s-a gândit să mai toarne niște minciunele. Alea cum înjura el PNL-ul, de la pupitrul Realitatea TV, văd că s-au făcut uitate.
Numai că nu toți au mintea scurtă. Deputatul Liviu Pleșoianu(PSD) a transmis un mesaj, pe contul său de Facebook, după ce Rareș Bogdan(nou la Noul PNL!) a vorbit la Antena 3, în emisiunea lui Mihai Gâdea niște neadevăruri.
„Rareș Bogdan a afirmat la Antena 3 că el n-a spus niciodată nimic rău despre votanții PSD. …Pe bune? Să ascultăm ce zicea în 2017: „Râdeam azi… Voi n-aveți cum să scoateți un milion de oameni în stradă. Și să vreți, nu puteți. PENTRU CĂ TREBUIE SĂ FOLOSIȚI SCAUNE CU ROTILE!”, a scris Liviu Pleșoianu pe contul său de Facebook, după intervenția lui Rareș Bogdan la Antena 3.
Amintim că, Rareș Bogdan a explicat, luni, 17 iunie, la „Sinteza Zilei”, de la Antena 3, ce șanse are moțiunea de cenzură și care este planul PNL pentru următoarea perioadă. L-a înțepat și pe presupusul prim-ministru de rezervă – Orban Ludovic, zicând că Preș. Iohannis poate propune ca premier și un alt nume. Se gândea, probabil, la el și la Siegfried Mureșan.
*
Cât privește soarta moțiunii de cenzură, votul fiind marți după ora 17,00, să-i dăm cuvântul unui versat analist politic. Bogdan Chirieac dixit:
„Există peste 90% șanse ca, mâine, moțiunea de cenzură să pice și Guvernul Dăncilă să își continue activitatea la Palatul Victoria. Acestea sunt rezultatele din această seară.(…) În cazul în care Guvernul Dăncilă înregistrează o victorie, ar fi prima după alegerile din 26 mai, alegeri unde, în seara respectivă, fiecare constatam că e un dezastru pentru PSD. Acum sunt foarte multe informații cu semn de întrebare. Unul: Nimeni nu reușește să explice de ce 1,5 milioane de persoane au votat pe listele suplimentare. Nimeni nu înțelege misterul proceselor verbale în care, în secție au intrat 1.500 de inși și au ieșit 5.000 de voturi. Sunt multe lucruri de explicat, inclusiv comportamentul rețelelor sociale”, a spus analistul politic în emisiunea lui Denise Rifai, de la Realitatea TV.
Cum se vede, la alegerile europarlamentare și referendum Serviciul de Telecomunicații Speciale(STS) a avut misiunea de a număra voturile. De ce nu și-a făcut treaba Autoritatea Electorală Permanentă?
Preș. Klaus Werner Iohannis a tăcut și după incendiul de la Colectiv. Și a tăcut și luni. Probabil nici lui nu-i convine să treacă Moțiunea de cenzură!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here