Începe evaluarea dosarelor pentru locuinţele sociale

398

Joi va avea loc întrunirea comisiei care se ocupă de evaluarea dosarelor depuse de târgujieni pentru obţinerea de locuinţe sociale. Documentele depuse la fiecare dosar vor fi verificate şi analizate, urmând ca în cel mai scurt timp să fie întocmită lista beneficiarilor.

Târgujienii care şi-au depus dosare pentru a le fi repartizate locuinţe sociale se pregătesc să se mute în casă nouă. În cursul acestei săptămâni se trece la evaluarea dosarelor solicitanţilor, urmând a fi întocmită lista beneficiarilor, care va fi supusă aprobării Consiliului Local. „Joi va avea loc o întrunire a comisiei pentru a evalua dosarele depuse, urmând ca ulterior situaţia acelei analize să fie centralizată în liste, aşa cum s-a procedat şi cu locuinţele ANL; după aceea va fi supusă aprobării în hotărâre de Consiliu Local şi după aceea să fie făcute publice cu acea perioadă de contestaţii. Este un volum destul de mare de muncă, fiind necesare şi anchete pentru a fi verificată situaţia reală din teren”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu-Jiu.

Volum de muncă impresionant
În următoarea perioadă vor fi distribuite câteva zeci de locuinţe sociale. Înainte de a se întocmi lista beneficiarilor, reprezentanţii Primăriei vor avea un volum de muncă impresionant, fiind nevoiţi să verifice mii de documente. „Sunt în jur de 2.800 de solicitări şi sunt amestecate, şi pentru ANL şi pentru locuinţe sociale, pentru că cei care au solicitat locuinţe ANL şi au împlinit vârsta de 35 de ani au trecut la locuinţe sociale. Toate dosarele sunt verificate, datele sunt introduse în calculator, punctajele sunt calculate în funcţie de criteriile stabilite”, explică Ionescu.
La ora actuală, sunt disponibile 68 de locuinţe sociale, însă cu siguranţă numărul lor va creşte pentru că există beneficiari care nu şi-au plătit taxele şi urmează a fi evacuaţi.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here