Peste 7.300 de vaccinuri antigripale, la dispoziţia gorjenilor

364

Campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere continuă şi la nivelul judeţului nostru. La ora actuală, în Gorj mai sunt disponibile 7.346 doze de vaccin antigripal. Până în prezent au fost imunizate câteva mii de persoane, numai în ultima săptămână vaccinându-se 477 gorjeni, dintre care 282 având peste 65 de ani.

Potrivit datelor statistice centralizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj, campania de vaccinare antigripală din acest an atrage tot mai mulţi gorjeni. Astfel, numai în ultima săptămână vaccinându-se 477 gorjeni, dintre care 282 având peste 65 de ani. „În perioada 11-17 februarie 2013, au solicitat imunizarea aproape a cinci sute de persoane, dintre acestea 282 au peste 65 de ani. La ora actuală, la noi în stoc nu mai sunt doze de vaccin antigripal, dar în teritoriu există 7.346 doze”, a confirmat Elena Piţian, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

Categorii de persoane vizate
Ca în fiecare an, şi în cadrul actualei campanii de imunizare împotriva gripei sezoniere sunt vaccinate persoanele de peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli renale, diabet zaharat, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, personalul medico-sanitar. Vaccinarea antigripală nu este obligatorie, ea făcându-se doar la cerere. În plus, începând din acest an, vaccinarea antigripală este recomandată şi gravidelor. Campania de imunizare se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţile sanitare cu paturi. Campania de vaccinare antigripală pentru sezonul rece 2012-2013 este în plină desfăşurare la nivelul judeţului nostru. De la debutul campaniei şi până în prezent, mii de persoane s-au imunizat. Cei care doresc să se vaccineze se pot adresa medicilor de familie.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here