Ziua Mondială a Mediului, marcată de elevii și preșcolarii târgujieni

1801

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Gorj a marcat, ieri, Ziua Mondială a Mediului 2019 prin acțiuni de conștientizare și educație ecologică în care au fost implicați aproximativ 500 de copii. Acțiunile au fost realizate împreună cu partenerii din rândul unităților școlare din municipiul Târgu-Jiu: Liceul cu Program Sportiv, Grădinița ,,Mihai Eminescu”, Grădinița ,,Lumea Copiilor”, Școala Generală ”Constantin Săvoiu”, Școala Generală ,,Sfântul Nicolae”, Grădinița cu Program Prelungit nr. 8, Grădinița ,,Scufița Roșie”. Fiecare zi mondială a mediului înconjurător este organizată în jurul unei teme, recomandată de Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP). UNEP reprezintă autoritatea globală de mediu la nivel mondial care stabileşte agenda globală de mediu şi promovează implementarea coerentă a dimensiunii de mediu a dezvoltării durabile în cadrul sistemului ONU. Tema din 2019 – #BeatAirPollution – pune accentul pe combaterea poluării aerului.
Ziua mondială a mediului înconjurător a fost stabilită de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite în 1972. Acest an a marcat un punct de cotitură în dezvoltarea politicii internaţionale în domeniul mediului, prin organizarea, sub auspiciile ONU, a celei dintâi mari conferinţe privind problemele de mediu.
Această conferinţă a avut loc la Stockholm, în Suedia, între 5-16 iunie, şi este cunoscută sub numele de Conferinţa de la Stockholm.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here