Ca la noi, la nimeni – Din întrebări de nimic, nimic răsare. Și la referendum!

600

Vă rog să fiți siguri că la scrierea acestor rânduri nu aveam cum să cunosc rezultatele exit-poll-ului organizat de Antena 3 și casele de sondare Avangarde-Curs. Aflasem numai rata de participare la alegerile europarlamentare 2019, singurele care contează. Prezența la urne era una record în comparație cu alte alegeri pentru Parlamentul European și chiar o participare mai ridicată decât la turul doi ale unor alegeri prezidențiale.
Până vinerea trecută, când s-a încheiat campania electorală, nu exista o zi sfântă de la Dumnezeu fără un cât de mic scandal. De la violențe verbale la alte tipuri de violențe nu părea un drum prea lung din moment ce un lider cam aghezmuit, botezat Sică Mandolină, îndemna pe membri și simpatizanții Noului PNL(de fapt, vechiul PDL!) să pună mâna pe par și să-i ia pe cei de la PSD la bătaie. Iar un ex-consilier bezmetic al președintelui USR, Dan Barna, Andrei Caramitru, fiul unui actor celebru (ce a jucat în spectacolul Revoluția Română, adică Ion Caramitru, după ce fusese instruit de KGB la Moscova în noiembrie 1989) promitea că dacă va ajunge USR la guvernare vor da o Ordonanță de Urgență prin care toți PSD-iștii vor fi băgați la pușcărie. Minți înfierbântate, minți puține.
Am convingerea că prezența numeroasă la vot este și meritul hă-hă-ielilor Preș Klaus Werner Iohannis, cu cele două întrebări tălâmbe ce permit vreo 5 răspunsuri, care-a inițiat Referendumul, doar-doar va ridica Noul PNL în condițiile căderii libere ale acestuia în preferințele alegătorilor.
Printre alte vorbe fără rost, Sică Mandolină, alias Orban Ludovic, ar fi zis la ieșirea de la urne, nu de la Închisoare(că de aia l-a scăpat Kovesi!) cum că: ,,Va fi o victorie a românilor”. Sigur, că doar împărțirea pe care-o făcea Iohannis în pesediști și românii mei este o inepție. El, adică Iohannis, ca și Orban sunt minoritari născuți pe meleagurile țării pe care n-o iubesc! Are dreptate, publicistul Dan Constantin când afirmă: „Proprietarul de case achiziționate fraudulos, care nu returnează produsul infracțiunii, se află în postura de revigorare a proverbului „Hoțul strigă Hoții!”
DRAGNEA TACE, URNELE VORBESC! Liderul social-democraților nu se ascunde, cum pretinde veșnic aghezmuitul Sică mandolină. El pur și simplu nu a comunicat unde votează ca să nu aibă parte de scandaloasele manifestări ale mișcării #Rezist, cea legalizată de prezența Preș. Iohannis la mitingurile neautorizate ale #Rezist. Bătăușii de la #Rezist sunt aceia cu care Arogantul Iohannis vrea să aducă la Palatul Victoria Guvernul meu II.
Voi relua, ceea ce cu o săptămână în urmă am mai scris: Referindu-se la războiul româno-român, liderul PSD, Liviu Dragnea a declarat: „Ne confruntăm cu un război pe care PSD e obligat să-l câștige.”
Ion PREDOȘANU

P.S. Am aflat, din auzite, că Preotul Paroh din Peștișani, Dumitru Radu, i-ar fi îndemnat pe credincioșii săi, și așa puțini, să nu meargă la alegerile europarlamentare. Dacă- așa, Sfinția Ta, nu-i bine! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here