Contractul cadru pentru acordarea asistenţei medicale, valabil până în martie

377

Contractul-cadru pentru acordarea asistenţei medicale şi programele naţionale de sănătate se vor prelungi până la începutul lunii martie 2013. Preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj spune că în perioada următoare se vor semna actele adiţionale pentru prelungirea valabilităţii contractului-cadru.

La începutul acestei săptămâni, Guvernul României a aprobat Hotărârea de Guvern privind prelungirea până la data de 28 februarie 2013 a aplicării prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 1388/2010 pentru aprobarea programelor naţionale de sănătate pentru anii 2011 şi 2012, precum şi Hotărârea de Guvern privind prelungirea până la data de 28 februarie 2013 a aplicării prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 1389/2010 pentru aprobarea Contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2011 – 2012.

Bondoc: „Prelungirea se impune pentru că nu avem buget”
Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj spune că decizia de a se prelungi valabilitatea contractului-cadru s-a luat pe fondul lipsei bugetului. „Se prelungeşte contractul-cadru pentru că atât timp cât nu există buget nu se poate semna un alt contract. În perioada imediat următoare vom semna actele adiţionale de prelungire”, precizează Bondoc.
Cât priveşte bugetul cheltuielilor pentru lunile ianuarie şi februarie, preşedintele CJAS Gorj spune că „se va merge pe media anului 2012, urmând ca ulterior să se mărească, sau să se diminueze bugetul”.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here