Jucării care prezentau neconformităţi, depistate de inspectorii CJPC Gorj

366

În prejma sărbătorilor de iarnă comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Gorj au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării prevederilor legale privind siguranţa jucăriilor vândute atât direct cât şi on-line. Asta pentru ca Moşul să aducă jucării cât mai sigure pentru copii, în această perioadă. Toţi cei 15 operatori economici verificaţi au fost sancţionaţi contravenţional. Ba mai mult comisarii au dispus măsuri de oprire temporară de la comercializare a 43 de jucării, în valoare de 249 de lei.

Comisarii din cadrul CJPC Gorj au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării prevederilor legale privind siguranţa jucăriilor vândute atât direct, cât şi on-line. Controalele au fost desfăşurate în perioada 19-30 noiembrie 2012 pe raza judeţului Gorj în reţeaua de comercializare, fiind verificaţi 15 operatori economici. În urma verificărilor, toţi operatorii economici au fost sancţionaţi contravenţional, valoarea jucăriilor constatate cu abateri fiind de 1.037 lei, fapt pentru care au fost aplicate 10 amenzi în valoare de 13.200 lei şi s-au dispus măsuri de oprire temporară de la comercializare a 43 de jucării, în valoare de 249 de lei, în vederea remedierii deficienţelor.

Abateri, descoperite
“Printre abaterile constatate se numără jucării din pluş etichetate incomplet, jucării fără traducerea în limba română a avertismentelor generale de vârstă sau a precauţiilor de utilizare, neafişarea preţurilor într-o formă lizibilă şi vizibilă pentru informarea corectă a consumatorilor şi neidentificarea la locul de desfăşurare a activităţii de comercializare a jucăriilor”, a declarat Daniela Michi, comisar – şef, în cadrul CJPC Gorj.
Andrada Bărăitaru
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here