Ca la noi, la nimeni – Unire, nu dezbinare!

734

Motto: „Unde lipsește păunul, cioara pare cea mai frumoasă.”  – Iordache Golescu

Intrăm în săptămâna dinaintea alegerilor europarlamentare. Care, în ciuda încălcării recomandărilor Comisiei de la Veneția și a Directivelor Uniunii Europene au fost cuplate de către inițiator – Preș. Klaus Werner Iohannis – cu un referendum. Unul atât de important, încât s-a gândit la temă și la întrebări vreo doi ani și jumătate, iar la o declarație prezidențială de săptămâna trecută uitase chiar întrebările. Probabil că atât sunt de importante pentru El că nici nu merită ținute minte!
Dar să nu uit. Motto-ul de azi face parte dintr-o carte a cărturarului Iordache Golescu „Pilde, povățuiri și cuvinte adevărate și povețe cu trebuincioase lămuriri” ce s-ar mai putea desluși astfel: „Adică unde ne lipsesc cei mai de cinste, acolo cei mai proști prind locul cel mai bun și unde ne lipsesc cele frumoase acolo și cele mucoase ni se par frumoase”.
Stam la o cafea cu văru-miu Gogă Nicolcioiu și-mi spune că în noaptea de joi spre vineri, pe la ora 03.30, desena ca un grafician pasionat ce este. Dacă nu s-ar fi trezit, tot nu ar fi putut dormi. Din pricină că la acea oră trecea o mașină ce venea probabil de la Tismana, iar camera sa este la Strada principală din Peștișani. La un megafon dat tare se auzeau versuri din Imnul ,,Deșteaptă-te, române” și, din memorie, redau alte vorbe nelalocul lor: „Cu prostia mergi departe, dar cu hoția mergi și mai departe!” Sper să fi reținut cât se poate de aproape de adevăr spusele trâmbițate după miezul nopții. De către unii din partea USR, ce se întorceau se pare de la un miting ori de la o întâlnire electorală la Tismana ori Baia de Aramă.
Sâmbătă, la București, PNL-ul a strâns la mitingul său electoral, după propria apreciere, cică vreo 60.000 de oameni. Cu siguranță, aceștia nu au venit pe jos din județele țării și toată tărășenia a cam costat ceva. Redactorul șef al Cotidianului, Ion Spânu, a fost de față și zice că n-a stat mai mult de zece minute ca să nu i se umble la buzunare.
Mai mult, Ion Spânu afirmă că manifestarea ar fi fost frumoasă dacă nu apărea președintele Klaus Werner Iohannis să facă propagandă referendumului inițiat de El și să critice alt partid care-i stă-n gât! Evident, cei mai frumoși din țară, în concepția președintelui, ar fi El și Noul PNL pe care-l păstorește! A pus paie pe focul zâzaniei pe care tot El o provoacă și se bucura de vâlvătaie.
Mai modest în vorbe și mai prezent în fapte, așa cum s-a angajat prin programul de guvernare cu care-a câștigat alegerile parlamentare din decembrie 2016, PSD a ales să se întâlnească la Târgoviște cu membri și simpatizanții săi.
Referindu-se la războiul româno-român, liderul PSD, Liviu Dragnea a declarat: „Ne confruntăm cu un război pe care PSD e obligat să-l câștige.”
Ion PREDOȘANU

P.S. Aseară, la București, s-a desfășurat o manifestare sub genericul „Toți pentru Europa”, cu caracter muzical și distractiv, dar cu caracter mobilizator pentru participarea tuturor cetățenilor cu drept de vot la alegerile europarlamentare de duminică, 26 mai. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here