Ca la noi, la nimeni – Summit CE, la Sibiu. Degeaba, dar costisitor!

775

La multele nerealizări ale exercițiului financiar pe anii 2014-2019, Consiliul European strâns, astăzi, la Sibiu mai poate adăuga gravele probleme stârnite de migrația necontrolată, nemulțumirile mai multor state membre pricinuite de construcția unei Uniuni Europene cu mai multe viteze. Care a adus la putere partide extremiste cum este cazul Austriei și la apariția altor partide extremisto-naționaliste ce pun la îndoială însăși existența Uniunii Europene.
Nu-i nimic, veți spune, dar între 23-26 mai vor fi alegeri pentru Parlamentul European și actuala conducere de la Bruxelles se va schimba. Din păcate, ca o veste tristă, România va defila cu europarlamentari de teapa lui Băsescu, Blaga, Cioloș, Hava, puși ca portdrapel al dreptei românești, și așa destul de firave, în marele grup al PPE, unde va fi și spurcatul la gură și la gândire Rareș Bogdan – o vomă de agresivități și urlete. Un demn urmaș al zgripțuroaicei de Monica Macovei, o apropiată a controversatului multimiliardar americano-maghiar George Soros. Dacă Monicuța Macovei – fostă membri MISA, ca și Dacian Julien Cioloș – n-a fost pusă pe listă de niciun partid, putem zice că am scăpat de Necuratul și am dat de taicu-su!
Să revenim puțin la reuniunea informală de la Sibiu, de azi, care va fi în mod sigur un eșec total.
Însuși gazda acestui eveniment pentru care a trudit Guvernul Dăncilă, numitul Preș. Klaus Werner Iohannis a repetat ca o placă zgâriată că va fi doar una informală și se va solda cel mult cu o declarație comună.
Din partea României, la Summit-ul de la Sibiu participă doar omul aflat în concediu de aproape cinci ani – Klaus Werner Iohannis.
Un Preș. ce s-a dovedit un bun slujitor al Cancelarului la final de mandat Angela Merkel, om politic, sau politruk cum se autodefinește. Unul lipsit de idei și de proiecte pentru România. El vrea al doilea mandat de președinte pentru că s-a simțit sau a dormit confortabil în primul.
Să reamintim o zicere de miercuri a primului ministru al României, Viorica Dăncilă:
„România găzduiește la Sibiu Summit-ul, un eveniment important atât pentru țara noastră, cât și pentru viitorul guvernului european. Guvernul României, miniștri PSD și ALDE au dovedit în toate evenimentele organizate în mandatul Președinției rotative că promovează interesele României și că au capacitatea să propună soluții cu statele membre. Am încercat să construiesc o relație normală pentru beneficiul românilor. Acest lucru a fost un gest de normalitate. Văd că în realitate interesul electoral al președintelui Iohannis e cel care contează. Îi solicit domnului președinte Iohannis să ceară aderarea României la Spațiul Schengen și încetarea MCV pentru țara noastră, deoarece orice reuniune trebuie să aibă rezultate concrete pentru cetățeni. În acest Summit trebuie să se regăsească și interesele României și ale românilor”, a afirmat răspicat primul ministru Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern de miercuri.
Summit-ul șefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană are loc astăzi, la Sibiu, și este găzduit de Preș. Klaus Werner Iohannis. Reuniunea este prezidată de președintele Consiliului European, polonezul Donald Tusk, care o va prezida.
La eveniment participă lideri din 27 de state membre ale Uniunii Europene, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și președintele Parlamentului European (PE), admiratorul dictatorului Mussolini, domnul Antonio Tajani.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here