Bondoc: „Sunt optimist în privinţa finanţării spitalelor gorjene”

324

Vestea că spitalele nu mai au finanţare după data de 15 noiembrie i-a pus pe gânduri pe managerii unităţilor sanitare din judeţul nostru. Totuşi, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj se declară optimist, spunând că la ora actuală, la nivelul judeţului nostru, sunt acoperite cheltuielile spitalelor inclusiv pe luna decembrie. În plus, potrivit reprezentanţilor CJAS Gorj, în cursul acestei luni este aşteptată o nouă rectificare bugetară.

În urmă cu câteva zile, premierul afirma că începând cu 15 noiembrie nu există nicio resursă pentru funcţionarea spitalelor. Reprezentanţii unităţilor sanitare din judeţul nostru au început să facă o serie de calcule, pentru a şti exact care este situaţia reală a finanţării. Mai mult decât atât, CNAS a solicitat date despre datoriile pe care le au spitalele.
La nivelul judeţului nostru, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) a cerut unităţilor sanitare situaţia cheltuielilor şi arieratelor, pentru a putea transmite datele la CNAS în cel mai scurt timp. „Noi am primit azi (n.r.: luni) o adresă de la CNAS privind existenţa arieratelor; la Gorj nu sunt probleme foarte mari”, a confirmat Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj.

Bondoc: „Suntem optimişti!”
La rectificarea bugetară primită luna trecută, spitalelor din judeţele noastre le-au fost alocate bugete care să le asigure finanţarea inclusiv pentru luna decembrie. Mai mult decât atât, reprezentanţii CJAS aşteaptă o nouă rectificare bugetară. „Iniţial, bugetul se termina în luna septembrie, dar a avut loc rectificare bugetară, care asigură fonduri inclusiv pentru luna decembrie. În luna octombrie se va mai face o rectificare. Suntem optimişti în privinţa finanţării spitalelor din judeţul nostru”, a spus preşedintele CJAS Gorj. Trebuie precizat faptul că premierul Victor Ponta a anunţat, luni, realocarea a 1,3 miliarde de lei pentru spitale şi o parte din pensii şi salarii, sectoare în care aceşti bani lipsesc.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here