Peste 400 de locuri de muncă, dedicate absolvenţilor gorjeni

391

Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu a găzduit vineri dimineaţă Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi. Pentru acest eveniment, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj a contactat aproximativ 280 de agenţi economici dintre care doar 39 au venit cu o ofertă concretă. Astfel, s-au adunat în jur de 439 de locuri de muncă dedicate în principal absolvenţilor, dar şi celorlalte categorii de tineri aflaţi în căutarea unui job.

Încă de la începutul deschiderii Bursei, aici şi-au făcut apariţia peste 100 de tineri absolvenţi, în speranţa că îşi vor găsi un loc de muncă. Aceştia erau însoţiţi de părinţi, bunici chiar de fraţi şi surori, făcând astfel să pară că sunt sute de persoane care îşi aşteptau rândul. “La Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi organizată astăzi (n.r. 28 septembrie) noi am contactat 280 de agenţi economici. Prezenţi în sală, după cum bine s-a văzut, sunt 39 de angajatori, sala este plină. Îi aşteptăm pe absolvenţi să se prezinte, vorbesc de absolvenţii care îşi doresc cu adevărat să îşi găsească un loc de muncă. Din totalul de 439 de locuri de muncă oferite, 51 sunt destinate celor cu studii superioare. Avem locuri pentru inginer mecanic, inginer electromecanic, inginer silvic, specialişti în marketing”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj. “Se caută ospătari, bucătari, lucrători în comerţ, gestionar. Trebuie să le oferim o şansă şi absolvenţilor, o pornire în viaţă din punct de vedere profesional. Acestea sunt locurile de muncă pe care nu le creează agenţia sunt locurile de muncă pe care le oferă angajatorii care cu adevărat îşi doresc să încadreze personal”, a completat Chiriac.

“Dacă nu sunt bani, nu poţi urma o facultate”
Unii dintre absolvenţii gorjeni prezenţi la eveniment au motivat că sunt mulţumiţi că au reuşit să ia bacul cu bine şi că urmează să facă o facultate abia după ce îşi vor găsi un loc de muncă. “Am luat bacul, deocamdată nu am dat la facultate pentru că nu sunt bani. Spun asta că pentru a da la o facultate îţi trebuie şi nişte bani. Calificarea mea este tehnician în activitate de comerţ. Mi-aş dori de exemplu să lucrez într-un supermarket. Se găseşte foarte greu un loc de muncă”, a declarat unul dintre absolvenţii prezenţi la Bursa Locurilor de Muncă. “Îmi doresc să îmi găsesc un loc de muncă în cadrul militar. Bacalaureatul l-am promovat. Mi-au spus să trec pe la birou pentru a obţine mai multe informaţii”, a completat un altul. „Anul trecut am terminat facultatea de ştiinţe economice. Caut loc de muncă în domeniul gestiunii”, a specificat în faţa angajatorilor şi o tânără absolventă. În acest an, în evidenţele AJOFM Gorj sunt înscrişi în jur de 1945 de absolvenţi care nu au reuşit să se angajeze. Dintre aceştia, 58 şi-au depus cel de-al doilea dosar pentru indemnizaţia de şomaj.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here