Activitate intensă, realizată de inspectorii Vămii Gorj

388

În primul semestru al anului 2012 a fost încasată de către inspectorii din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DJAOV) Gorj suma de 53.272,80 lei reprezentând debite stabilite în anii anteriori din activitatea de control ulterior. În aceeaşi perioadă, Serviciul Inspecţie Fiscală şi Supraveghere Produse Accizate a realizat o serie de controale pentru a verifica dacă mai multe societăţi respectă condiţiile impuse de lege. Inspectorii au aplicat amenzi usturătoare contribuabililor care nu respectau prevederile legislaţiei fiscale în domeniul accizei sau cele cu privire la operaţiunile comerciale efectuate cu produse energetice.

În perioada menţionată au avut loc 8 inspecţii fiscale la diferite societăţi având ca obiect verificarea legalităţii şi conformitatea declaraţiilor fiscale, corectitudinea şi exactitatea îndeplinirii obligaţiilor de către contribuabili, precum şi modul de respectare de către aceştia a prevederilor legislaţiei fiscale şi contabile în domeniul accizei. Au fost astfel aplicate amenzi în sumă de 25.900 şi s-au stabilit accize, majorări de întârziere în cuantum de 218.552 lei.

Amenzi aplicate, pentru neconformităţi
Alte 17 acţiuni de control inopinat au avut loc, de asemenea, având ca temă verificarea respectării legislaţiei cu privire la operaţiunile comerciale efectuate cu produse energetice, comercializarea în sistem angro cu/fără depozitare produse energetice şi provenienţa acestor produse, în urma cărora s-au constatat nerespectarea reglementărilor fiscale. Pentru acest motiv s-au aplicat 10 amenzi în cuantum de 63.100 lei şi s-au identificat accize declarate şi nevirate la bugetul de stat de 288.632 lei.

Agenţii economici controlaţi la sânge
Pe teritoriul întregului judeţ reprezentanţii compartimentului Echipe Mobile au realizat 95 de acţiuni de control, acestea constând în control dinamic în trafic şi acţiuni de supraveghere şi verificare a agenţilor economici care comercializează produse accizate. În urma acestor acţiuni de control, inspectorii au întocmit un număr de 38 procese verbale de sancţionare şi constatare a contravenţiilor fiind aplicate amenzi contravenţionale în cuantum de 112.600 lei şi confiscate bunuri în valoare de 17.827 lei.
“Compartimentul Control Ulterior a procedat la verificarea aplicării corecte a reglementărilor vamale şi a altor prevederi fiscale privind intrarea, ieşirea, tranzitul, transferul şi destinaţia finală a mărfurilor care circulă între teritoriul vamal al României la un număr de 209 declaraţii vamale fiind întocmite 3 decizii pentru regularizarea situaţiei stabilindu-se un debit în sumă de 159.554 lei. Tot în primul semestru al anului 2012 a fost încasată suma de 53.272,80 lei reprezentând debite stabilite în anii anteriorii din activitatea de control ulterior”, a declarat Gabriela Liao, directorul DJAOV Gorj.
Andrada Bărăitaru
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here