Amenajarea Insuliţei de pe Jiu, recepţionată în septembrie

410

Lucrările de amenajare a Insuliţei de pe Jiu sunt realizate aproape în integralitate. Din cauza caniculei nu au fost posibile plantările, motiv pentru care acestea se vor face cel mai probabil în luna septembrie. Reprezentanţii autorităţilor locale preconizează că tot în septembrie se va face şi recepţia investiţiei.

Insuliţa de pe Jiu a fost amenajată de autorităţile locale pentru a oferi târgujienilor un spaţiu excelent de relaxare şi petrecere a timpului liber. Conform proiectului, amenajarea Insuliţei înseamnă: o suprafaţă de aproximativ 7.000 de metri pătraţi de alei pietonale, 15.000 de metri pătraţi de spaţii verzi şi plantaţii, plantări de arbuşti ornamentali, instalaţie de irigaţie, instalaţie de iluminat cu 52 de stâlpi, mobilier urban, 8.000 de flori, loc de joacă pentru copii, şi toate accesoriile aferente mobilierului specific unui parc.

Lucrări pe final
La ora actuală, lucrările sunt aproape finalizate. „Lucrările principale la parcul de pe Insuliţă au fost finalizate, inclusiv dotările prevăzute pentru acest parc. A rămas partea de plantări, dar din cauza perioadei secetoase din timpul verii nu s-au putut face, întrucât ar fi fost compromise. Atunci când va permite vremea se vor face plantările: pomi, spaţii verzi, flori, astfel încât să poată fi finalizată întreaga investiţie şi recepţionarea ei. Probabil că undeva în luna septembrie se va întâmpla acest lucru. Suntem în termen. Noi avem contract cu Administraţia Fondului de Mediu, finanţatorul principal al investiţiei, până în ianuarie 2013”, a menţionat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu-Jiu. Parcul de pe Insuliţă este o investiţie aflată în Programul Naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi, investiţie finanţată prin Administraţia fondului de Mediu din Fondul de mediu şi de la bugetul local.
Minodora Sucea
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here