Se pregăteşte sesiunea din toamnă a examenului de specialist

389

Începând din data de 3 septembrie, candidaţii care doresc să participe la examenul pentru obţinerea titlului de medic specialist îşi pot depune dosarele la sediul Direcţiei de Sănătate Publică. Înscrierile se derulează până pe data de 19 septembrie, iar susţinerea probelor va avea loc pe 18 octombrie. Doar la specializarea ATI, înscrierile şi examenul vor avea loc mai devreme cu trei săptămâni.

Medicii, medicii dentişti şi farmaciştii rezidenţi îşi pot depune dosarele de înscriere pentru participarea la examenul de specialist, la sediul direcţiilor de sănătate publică, în perioada 3 – 19 septembrie. „Înscrierile pentru participarea la examenul de specialist se vor desfăşura în perioada 3-19 septembrie. Candidaţii sunt aşteptaţi la sediul nostru pentru a-şi depune dosarele. Examenul va avea loc pe data de 18 octombrie”, a menţionat Elena Piţian, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Examenul la ATI, mai devreme
Conform programării, examenul de specialist în Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) are loc mai devreme cu aproximativ trei săptămâni faţă de susţinerea probelor în celelalte specialităţi. Examenul pentru ATI are loc pe 29 septembrie, astfel încât şi înscrierile încep mai devreme, mai exact pe 30 august. „Cadrele medicale care doresc să obţină titlul de specialist în ATI îşi vor depune dosarele la sediul Ministerului Sănătăţii în perioada 30 august-10 septembrie 2012”, precizează purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Structura examenului
Potrivit regulamentului de organizare a examenului, pentru ATI acesta va cuprinde două teste cu 120 de întrebări, răspunsurile fiind multiple, la alegere. Fiecare test are 60 întrebări; examenul durează 2 ore şi se susţine după testele-grilă elaborate de către Societatea Europeană de Anestezie. Cât priveşte specialitatea Medicină de Urgenţă, examenul cuprinde trei etape: proba scrisă – care constă într-un test grilă cu 250 de întrebări, proba clinică orală şi proba clinică practică – în care se va utiliza simulatorul. În cazul celorlalte specialităţi, examenul constă într-o probă scrisă, cu 10 subiecte formulate din tematica fiecărei specialităţi, cu durata de trei ore, la care se adaugă probele clinice.
Minodora SUCEA
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here