Plăţi la zi pentru centrele de permanenţă

406

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj a reuşit să achite toate restanţele existente la centrele de permanenţă. Astfel, la ora actuală, plăţile către centrele de permanenţă sunt la zi. Mai mult decât atât, se aşteaptă şi rectificarea bugetară, pentru aceste centre CJAS solicitând 12 miliarde lei vechi.

La nivelul judeţului nostru sunt nu mai puţin de 14 centre de permanenţă active, la momentul actual. Acestea se află în localităţile: Cătunele, Samarineşti, Peştişani, Tismana, Bâlteni, Logreşti, Prigoria, Mătăsari, Crasna, Bumbeşti-Jiu, Turburea şi trei în Târgu-Jiu. În centrele de permanenţă asistenţa medicală este asigurată de către medicii de familie începând cu prima zi a săptămânii şi până vineri, între orele 15:00-08:00. Şi în zilele de sâmbătă şi duminică şi cu ocazia sărbătorilor legale, serviciul de permanenţă se efectuează în intervalul 08:00-08:00, a doua zi.

Restanţe achitate de CJAS
Săptămâna trecută, conducerea CJAS a achitat toate restanţele existente către centrele de permanenţă. „Au venit banii pentru centrele de permanenţă. Săptămâna trecută am achitat toate restanţele; mai aveam o parte pentru luna mai şi integral luna iunie. Actualmente suntem la zi cu plata pentru centrele de permanenţă. La sfârşitul acestei luni aşteptăm şi rectificarea bugetară; pentru centrele de permanenţă am solicitat 12 miliarde”, a declarat Daniel Şurlea, director adjunct al CJAS Gorj. Pentru medici contravaloarea unei ore lucrate în centrul de permanenţă este de 12,8 lei, iar pentru asistente este 8 lei. În plus, medicul coordonator mai primeşte 15% pentru activitatea de coordonare, iar dacă centrul de permanenţă este organizat în cadrul unui cabinet medical privat, medicul respectiv, care deţine cabinetul, primeşte încă 6,4 lei pe oră, pentru acoperirea cheltuielilor administrative.
Minodora SUCEA
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here