Ca la noi, la nimeni-„Brejneviștii” de la Bruxelles!

1021

Că Preș. Klaus Werner Iohannis este complice cu torționarul Augustin Lazăr nu mai e o noutate. Dar la fel cum Protocoalele secrete inventate de fostul Director al SRI, George Cristian Maior, cel desemnat ca Ambasador al României în Statele Unite ale Americii de același Preș. Iohannis nu-l interesează pe acela care promitea o „altfel de politică” nu ne putem aștepta la nimic bun. Adică, normal.
Iar protocoalele secrete între serviciul condus acum de prietenul sas și laș, al celui dintâi sas, la Eduard Hellvig mă refer, nu doar că nu au fost abrogate – unele fiind semnate între SRI și Parchetul general în anul 2016 -, acestea funcționând fără vreo opreliște. Mai ales că unele au fost aprobate în CSAT, iar Jupânul de acum al CSAT nu vrea să le desecretizeze!
Am convingerea că nefastele Protocoale secrete dintre SRI și instituțiile din Justiție – centrale și locale – erau bine cunoscute inclusiv la Bruxelles!
Faptul că Mutul de la Palatul din Dealul Cotrocenilor nu scoate o vorbă despre torționarul Augustin Lazăr mă pune pe gânduri. Preș. Klaus Werner Iohannis s-a prins că de viitorul Procurorului general depinde și viitorul lui al dosarelor familiei Iohannis! La 29 de ani, Augustin Lazăr a fost torționar la Penitenciarul din Aiud, unde cei mai mari disidenți anticomuniști sufereau schingiuri crunte mă face să cred că nici Iohannis nu s-a rupt de regimul dictatorial dinainte de 1989. Așa cum n-a făcut-o nici predecesorul său Traian Băsescu decât verbal și în dorul lelii!
*
Atacurile dinspre Bruxelles de miercuri au coincis cu judecarea contestației „imaculatei” Laura Codruța Kovesi la Înalta Curte de Casație și Justiție. La presiunile externe, o judecătoare năimită a ÎCCJ i-a ridicat controlul judiciar lui Madam Kovesi. Și era normal, căci pe prim-vicepreședintele Comisiei Europene – olandezul Frans Timmermans – l-a luat gura pe dinainte cândva și a comis-o. Spunând că el o cunoaște bine pe Kovesi și a colaborat demult cu ea. În ce calitate? Păi în calitatea de fost ofițer al serviciilor secrete olandeze care-i schingiuia pe prizonierii ruși(sovietici) și care pe atunci a învățat limba rusă! Normal, el i-a împărtășit din experiența lui numitei Kovesi, care are pe conștiință multe vieți distruse în activitatea ei de zbir peste DNA!
*
Singurul demnitar român ce a avut curajul să riposteze la intervențiile brutale ale mai marilor de la Bruxelles a fost numai doamna prim ministru Viorica Dăncilă. Domnia sa s-a arătat surprinsă, miercuri, de afirmațiile nedemocratice făcute de prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, argumentând că ,,a existat o deschidere totală din partea autorităților române față de pașii pe care țara noastră îi are de urmat.
M-au surprins declarațiile prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, având în vedere că a existat și există o deschidere totală în privința pașilor pe care îi avem de urmat. Am format un grup de experți, s-a lucrat la nivel de experți, atât din partea Comisiei Europene, cât și din partea Ministerului Justiției. Am specificat de fiecare dată că ne vom consulta și că va exista transparență. De aceea declarația prim-vicepreședintelui Frans Timmermans de azi (miercuri, n.m I.P.)a produs neclarități și nu i-am înțeles rostul, pentru că nu este pliată pe realitatea existentă. Am să am o discuție cu domnul prim-vicepreședinte legată de aceste aspecte. Știu că a fost astăzi o discuție în Colegiul Comisarilor și sper că Comisarul român a susținut, de această dată, România”, a declarat Dăncilă la începutul ședinței de Guvern, a transmis AGERPRES. Eu știind-o pe Corina Crețu, de pe vremea când îi eram șef la cotidianul AZI, schimbătoare după cum îi dictează ei interesele, și mai cunoscând că face parte din lista candidaților Pro România la europarlamentare, am convingerea că a votat Contra României! Cu demnitate de bun român, prim-ministrul Viorica Dăncilă i-a dat o replică și italianului adept al lui Benito Mussolini – Antonio Tajani, încă președinte al Parlamentului European, un om urât și în Italia, dar urât și la suflet. Antidemocratul Antonio Tajani a făcut presiuni pentru ca Kovesi să fie deasupra legilor din România. Ce rușine „brejnevistă!”
ION PREDOȘANU

P.S. Spre cinstea lui, Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului și președinte ALDE, i-a cerut urgent lui Iohannis să-l demită pe slugoiul comuniștilor – Augustin Lazăr Torționarul! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here