Ca la noi, la nimeni – Tăcerea e ca mierea! – (În spatele ei, alții își fac campanie electorală și afaceri de multe milioane de euro!)

925

Vechiul proverb românesc este valabil și în lumea politicii de la noi. La aniversarea împlinirii a 15 ani de la intrarea României în NATO, Parlamentul a organizat o ședință solemnă. Firesc ar fi fost ca Preș. Klaus Werner Iohannis să-i invite și pe aceia care-au contribuit, prin eforturile lor unite, la această intrare în NATO, condus de Statele Unite ale Americii. Și mă refer la președinții Emil Constantinescu și Ion Iliescu, la primul ministru de atunci – Adrian Năstase, la ministrul de Externe Mircea Geoană și să fie rostite măcar câteva cuvinte de recunoștință pentru demersurile regretatului Rege Mihai pe lângă Casele regale din Europa.
Din păcate, arogantul Klaus Werner Iohannis n-a făcut nimic din toate acestea. Ca de obicei, a luat-o pe miriște și n-a avut pic de respect pentru înaintașii pomeniți mai sus. Și nici pentru sărbătoarea solemnă din Aula Parlamentului României!
În plus, tot ca de obicei, nu s-a putut abține și a aruncat vorbe urâte la adresa PSD și a Guvernului său. Nimic rău despre ALDE, încercând să-i păcălească pentru a-i atrage într-o „monstruoasă coaliție”. Precum i se zice în istorie coaliției care l-a dat jos de pe tronul domnesc pe Domnul Micii Uniri – Alexandru Ioan Cuza. Cu delicatețe și multă diplomație, atât premierul Viorica Dăncilă cât și președintele Camerei deputaților și președinte al PSD, Liviu Dragnea, nu l-au băgat în seamă. Practic, cei doi au ales tăcerea. Despre care se spune, și nu fără temei, că este ca mierea.
*
Și acum să ne oprim nițel asupra unei spolieri a Complexului Energetic Oltenia (CEO). Pe care nu am descoperit-o eu, ci Cristian Anton, în numărul de miercuri, 3 aprilie, al Jurnalului Național. Titlul articolului este următorul: O coaliție SRI, SPP, Poliție freacă lignitul pe 10 milioane. Dar stați puțin ca să vedeți ce fel de milioane. Că nu sunt milioane de lei, ci de Euro!
„Complexul Energetic Oltenia (CEO) va plăti 10 milioane de euro pentru paza obiectivelor sale, iar banii vor merge către 8 firme de pază despre care se poate spune că formează o adevărată frăție a ofițerilor. Indiferent dacă vorbim de SRI, SPP sau Poliție, majoritatea sunt controlate de personaje cu epoleți. Bătălia pentru marele pot de 10 milioane de euro a fost incredibil de disputată: nu mai puțin de 50 de firme de pază s-au înscris în licitația organizată de CE Oltenia”. Acesta este șapoul articolului din Jurnalul național de miercuri, 3 aprilie. Ceva mai jos, în corpul articolului, aflăm că, printre cele opt firme „alese”, una aparține unor fii de ofițeri ai SRI Gorj, iar alta este chiar SMB SRL, patronul firmei fiind un fost șef al SRI Gorj!
Ion PREDOȘANU

P.S. NATO NU NE LASĂ DE IZBELIȘTE! Analistul militar Radu Tudor a scris un articol, pe blogul său, în care vorbește despre un mesaj important pentru România, venit din Statele Unite ale Americii.
„La 4 aprilie, NATO împlinește 70 de ani de la înființare. Tratatul de la Washington a fost semnat la 4 aprilie 1949 și a reprezentat primul pas pentru o cooperare politico-militară transatlantică foarte strânsă. Vestea cea bună pentru România este că miniștrii de Externe din statele NATO vor discuta pe 3 și 4 aprilie, la Washington, despre elaborarea unui nou pachet de măsuri pentru intensificarea prezenței militare a Alianței în zona Mării Negre”, a scris Radu Tudor (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here