Ca la noi, la nimeni – Finul, despre nașul Iohannis Klaus Werner!

835

Motto: „Laudă-te gură…” //Bătându-te cu pumnii-n piept,/ Eu, însă, știu cum ești și zic:/ „Faci zgomot mult, pentru… nimic.//”
Epigramă de Aurel Iancu Din Pledoarie pentru epigramă(2007)

De vreo câteva zile, publicația Lumea justiției, al cărei site este www.luju.ro, a făcut dezvăluirea, cu documente, că actualul Procuror General al Republicii România – Augustin Lazăr era un torționar feroce și ca șef al Comisiei care decidea eliberarea condiționată a unui disident – maistru militar Iulius Filip, a respins cererea acestuia, de două ori, chiar dacă îndeplinea condițiile cerute de lege ca să iasă din Penitenciarul Aiud. Motivul? Cică deținutul Iulius Filip „nu a dat dovadă de îndreptare și nu s-a reeducat”. Măi, să vezi. Iar acum face pe democratul și deține o demnitate înaltă în „preacurata” Justiție română. E drept, Augustin Lazăr a ajuns pe acel post după ce Binomul SRI-DNA l-a obligat pe Procurorul General Marius Nițu să-și dea demisia de onoare, în urma unui dosar instrumentat de DNA-Kovesi. Ca să i se facă loc omului care-i albise mai multe dosare numitului Klaus Werner Iohannis. Acela care-l ține-n brațe și acum, deși ministrul Justiției, Tudorel Toader, i-a cerut cam demult revocarea din funcție!
*
Plenul reunit al parlamentului României a omagiat împlinirea a 15 ani de când țara noastră este membru cu drepturi depline al NATO. Cum invitații Klaus Werner Iohannis, Liviu Dragnea – Președintele Camerei Deputaților și președinte al PSD, inclusiv doamna prim-ministru Viorica Dăncilă se aflau printre vorbitori, scandalul era gata să izbucnească. Herr Werner simte că-i scapă încă un mandat de președinte al României printre degete și cum este el de necioplit a criticat PSD și Guvernul Dăncilă. Noroc că doamna premier Dăncilă are mai multă minte decât sasul și nu i-a răspuns la invective. La fel a procedat și mai înțeleptul Liviu Dragnea, care i-a promis lui Iohannis un răspuns cu un alt prilej. Și Dăncilă și Dragnea n-au vrut să terfelească sărbătorirea celor 15 ani de membru NATO ai României! Și bine au făcut.
*
Marțea celor trei ceasuri negre a mai adus un articol electoral în cotidianul Libertatea. Cu destăinuirile lui Marius Vecerdea despre marile calități ale… Nașului Klaus Werner Iohannis! Fost tenismen de mâna a 14-a, finul Marius Vecerdea ne povestește cum a ajuns el antrenorul celui care avea să-i devină naș. Plin de minciunele, Vecerdea se contrazice. Ba că și-a vândut tot ce avea în Statele Unite ale Americii și a investit într-o Academie de tenis la Sibiu. Unde l-a avut elev pe primarul de atunci al Sibiului – Klaus Werner Iohannis. La baliverne, putem trece faptul că a refuzat-o pe Simona Halep și n-a antrenat-o! Bine a făcut, el însuși recunoscându-și nepriceperea: „Dacă o antrenam eu nu ajungea cine este!”
Așa de bine l-a antrenat pe Iohannis că abia reușește să-și închidă haina la un nasture. Articolul este o publicitate ieftină, presărată cum ziceam cu baliverne: „Era zero! Rigid ca un lemn. Nu mai făcuse niciun sport”. Și mai apoi revine: „Nivelul tehnic de pregătire în materie de tenis cu care dânsul a venit la noi (a se remarca modestia pluralului Majestății!) era undeva la minus unu (parcă zisese ceva de Zero! Sau nu, Zero e ca Președinte! n.m. I.P.) Sincer să fiu, nu mă așteptam să progreseze atât de rapid, mai ales că vorbim despre un om care nu făcea sport în mod curent. Acum a ajuns undeva la nivelul 6-7, dacă vorbim de un circuit de amatori”, completează Marius Vecerdea.
ION PREDOȘANU

P.S. Forumistul Bogdan Tudor scrie două comentarii scurte la însăilările cu ață albă ale Finului Vecerdea despre Nașul Iohannis: „Săracul de el. Când aud mă apucă plânsul. Dacă nu l-am ști cine e!”, apoi revine și mai adaugă: „Numai mintea i-a rămas rigidă!” (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here