Rodica Ghimiș, în comă după un AVC! SJU Gorj, depășit de gravitatea cazului! Ministrul Sănătății, apelat pentru transferarea pacientei

7414

Rodica Ghimiș, fostul director al Casei de Pensii Gorj, a suferit în această seară un accident vascular cerebral la domiciliul din Târgu-Jiu. A fost adusă în coma la Spitalul Județean de Urgență încă de la ora 21.00. După investigații la UPU și după ce a fost văzută de un medic neurolog i s-a indicat transferarea de urgență la un spital din țară pentru o operație urgență. Deși s-au apelat la mai multe spitale, de către medicul din UPU, toate au refuzat acceptarea pacientei de la Târgu Jiu.

Alarmată familia pacientei a cerut ajutor deputatului Elvira Șarapatin. Parlamentarul s-a prezentat imediat la SJU și după ce a auzit opiniile medicului de gardă a sunat direct pe ministrul Sănătății și i-a explicat situația gravă de la Târgu-Jiu. Ministrul Sănătății a răspuns imediat la telefon, în ciuda orei foarte târzi,  și a promis că va verifica de ce spitalele cu secții de neurochirurgie nu acceptă transferarea bolnavei.

În paralel și directorul SJU, Gigel Capotă a fost anunțat de situație și acesta promițând sprijin pentru transferul Rodicăi Ghimiș, aflate de câteva ore în comă la UPU.

Familia pacientei încă așteaptă și la această oră o veste bună de la un spital din țară, pentru trimiterea urgență a bolnavei. Un spital din Cluj s-a arătat dispus acum să primească pacienta, solicitând datele medicale ale acesteia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here