Vizibilitate mai mare pentru Parcul Naţional Defileul Jiului

426

Parcul Naţional Defileul Jiului (PNDJ) va fi inclus începând de anul acesta în cadrul unui proiect ce are drept scop dezvoltarea infrastructurii de vizitare şi a capacităţii instituţionale. Acest proiect se va desfăşura în perioada aprilie 2012-aprilie 2014 şi se va dori să se creeze un plan de gospodărire şi monitorizare a zonei naturale.

Începând din acest an comunităţile din jurul PNDJ se vor bucura de mai multe avantaje şi protecţie, datorită proiectului din cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu – Axa 4, „Elaborarea planurilor de monitoring pentru speciile Natura 2000, dezvoltarea infrastructurii de vizitare şi a capacităţii instituţionale a Administraţiei Parcului Naţional Defileul Jiului”, proiect cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.
Administraţia PNDJ doreşte să protejeze mai bine natura pentru binele oamenilor, să comunice mai eficient importanţa acestei arii protejate, dar şi să contribuie la creşterea calităţii turismului în zonă. Dar şi să creeze o strategie pentru vizitarea localităţii Bumbeşti-Jiu.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here