Angajaţii DGASPC îşi primesc sporurile începând cu 1 iunie

368

P5146552Consilierii judeţeni au votat, luni, proiectul de hotărâre privind acordarea sporurilor la salariul personalului Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj. Astfel, începând cu 1 iunie, toţi salariaţii DGASPC vor primi sporuri între 15 şi 50%.

Luni, în cadrul unei şedinţe extraordinare de Consiliu Judeţean s-a votat proiectul de hotărâre prin care urmează a se acorda sporuri angajaţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj. „Anumite complexuri beneficiază de 50%, altele de 15%, în funcţie de buletinele de determinare emise de Direcţia de Sănătate Publică Gorj”, declară Camelia Popescu, director executiv DGASPC Gorj. Sporurile se vor acorda începând cu luna iunie. „Începând cu data de 1.06.2012 se aprobă acordarea sporurilor la salariul de bază P5146564personalului din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj”, confirmă Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Sporurile se acordă după cum urmează: pentru întreg personalul din cadrul Complexului de Îngrijire şi Asistenţă Suseni se acordă un spor de 50% din salariul de bază pentru condiţii deosebit de periculoase, la fel şi pentru angajaţii din: Complexul de Îngrijire şi Asistenţă Dobriţa, Complexul de Servicii Comunitare cu Secţii Protejate Târgu-Cărbuneşti, Complexul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Adulţi – Bâlteni, Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Târgu-Jiu. Sporuri de 15% vor primi salariaţii din: Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate Târgu-Cărbuneşti, Complexul de Servicii Alternative la Protecţia Rezidenţială Târgu-Jiu şi Complexul pentru Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate Târgu-Jiu. Cuantumul efectiv pe care îl va primi fiecare angajat diferă, în funcţie de salariul de bază, însă, după cum afirmă Sorin Torop, preşedintele Sindicatului Funcţionarilor din SANITAS DGASPC Gorj, „orice venit salarial de care vor beneficia salariaţii DGASPC este binevenit; aceste sporuri au fost aşteptate de foarte mult timp. Trebuie să recunoaştem şi meritul conducerii, dar şi sindicatele au făcut destul de multe în acest sens”.

Sentinţele judecătoreşti rămân valabile

Peste 30 de angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj beneficiază de sporuri mai mari, în baza unor sentinţe judecătoreşti. „În jur de 30 – 32 de angajaţi beneficiază de sporuri mai mari, obţinute pe cale judecătorească, prin hotărâri definitive şi irevocabile”, susţine Camelia Popescu, director executiv al DGASPC Gorj. Potrivit preşedintelui CJ Gorj, „acele categorii de personal din cadrul DGASPC, care în baza unei sentinţe judecătoreşti definitive şi irevocabile beneficiază de spor pentru aceleaşi condiţii de lucru, dar într-un cuantum mai mare, vor beneficia în continuare de sporul în cuantumul mai mare, în condiţiile şi perioada stabilite pe cale judiciară, în cazul în care în dispozitivul hotărârii judecătoreşti nu este precizată perioada de acordare pe viitor a sporurilor pentru condiţii de muncă, sporurile urmează a fi acordate până la intrarea în vigoare a unor noi reglementări normative”. În total, pentru cei 998 de angajaţi, DGASPC va da sporuri de 243.000 lei lunar, cheltuielile de personal ale Direcţiei ajungând astfel la 1 milion lei pe lună. Banii pentru acordarea sporurilor sunt prevăzuţi, bugetul judeţului nefiind afectat.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here