Riscă pușcăria pentru că nu și-a despăgubit victima

934

Un tânăr din Dănești riscă să ajungă în spatele gratiilor, dacă în următoarea lună nu va face rost de banii pe care trebuie să îi dea unei fete după ce a fost condamnat pentru pornografie infantilă. Robert Nicolae Stan a primit o condamnare de doi ani cu suspendare, cu un termen de supraveghere de doi ani și șase luni. Acum doi ani și jumătate când au dat decizia respectivă, judecătorii de la Tribunalul Gorj au impus printre condițiile obligatorii pe care inculpatul trebuia să le respecte și să presteze muncă în folosul comunității, dar și să își despăgubească victima cu 15.000 de lei.
Fata nu a văzut nici un leu de la Stan, iar acum Serviciul de Probațiune Gorj a cerut instanței de judecată să modifice pedeapsa respectivă pe considerentul că inculpatul condamnat nu a respectat toate condițiile impuse în sentința judecătorească. Magistrații au decis la primul termen din dosar să îi mai acorde lui Stan un răgaz de câteva săptămâni pentru a plăti măcar o parte din bani. În sala de judecată tânărul a menționat că în tot acest interval de timp nu și-a găsit un loc de muncă bine plătit sau stabil ca să poată face rost de bani.
Acesta a cerut chiar încuviințarea de a i se permite să plece în străinătate pentru a-și găsi un loc de muncă, dar cererea nu i-a fost acceptată. Prin sentința de condamnare el are obligația să anunțe orice plecare de acasă mai mare de cinci zile, iar acest lucru nu îi permite să plece prea mult din Dănești. La proces tânărul a precizat că odată cu venirea primăverii va lucra în construcții, dar tot nu va câștiga mai mult decât să se poată întreține. Instanța i-a dat un răgaz până pe 8 aprilie pentru a plăti măcar o parte din daunele morale de 15.000 de lei, în caz contrar el riscând să vadă cum sentința cu suspendare decisă în favoarea sa în 2016 se poate modifica într-una cu executare.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here