Carmangeriile, verificate de inspectorii DSV

344

carmangerieLa nici două săptămâni de la încheierea Sărbătorilor Pascale, inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au purces la efectuarea de controale.

Astfel, potrivit lui Ion Iliuţă, directorul DSVSA Gorj, au fost efectuate acţiuni de control în abatoare, în unităţile de carne tocată şi carne preparată, în depozitele de produse alimentare, în unităţile de comercializare şi în toate supermarketurile. „Scopul acestor verificări a fost evitarea comercializării produselor alimentare şi/sau a celor care nu au fost comercializate înainte de Paşte. Au fost efectuate circa 500 de controale, inclusiv în localităţile din mediul rural de pe raza judeţului”, a precizat Ion Iliuţă. Deoarece au fost constatate încălcări ale legislaţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare, au fost adoptate măsurile necesare, conform prevederilor legale. Drept urmare, au fost sancţionaţi peste 15 agenţi economici cărora le-au fost aplicate amenzi contravenţionale cu valori cuprinse între 600 şi 2.000 lei, precum şi un număr mare de avertismente, aplicate pentru micile neconformităţi constatate cu ocazia verificărilor efectuate. „Tot în această perioadă, nu au fost înregistrate sesizări sau reclamaţii din partea consumatorilor, iar rezultatele analizelor efectuate asupra produselor au fost conforme cu valorile limitelor maxime prevăzute de legislaţia în vigoare. În scopul prevenirii încălcării legislaţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi protecţiei sănătăţii consumatorilor, instituţia noastră a colaborat permanent cu celelalte autorităţi competente cu atribuţii şi competenţe în controlul produselor alimentare şi a efectuat acţiuni organizate privind transportul şi sacrificarea animalelor vii”, a mai spus directorul DSVSA Gorj.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here