Alegerile locale, pregătite pas cu pas la Târgu-Jiu

420

urna votAlegerile locale din data de 10 iunie le dă multă bătaie de cap autorităţilor locale. Reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu au purces la organizarea alegerilor pentru funcţia de primar prin delimitarea secţiilor de votare, întocmirea listelor electorale permanente şi amenajarea locurilor speciale de afişaj electoral.

Elena Ungureanu, secretarul Primăriei municipiului Târgu-Jiu a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, faptul că, prin ordinul prefectului, circumscripţia electorală Târgu-Jiu a primit numărul 1. De asemenea, prin Dispoziţia nr. 867 din 5 aprilie a.c. a primarului municipiului a fost constituită comisia tehnică pentru realizarea operaţiunilor generate de activitatea biroului electoral de circumscripţie. „Aceasta se va ocupa de absolut tot în ceea ce priveşte legătura cu biroul electoral de circumscripţie şi cu BEJ, precum şi de organizarea şi elena ungureanuamenajarea secţiilor de votare. Prin Dispoziţia nr. 866 din 5 aprilie a.c. s-a aprobat programul acţiunilor ce vor fi realizate de Primăria Târgu-Jiu în perioada premergătoare alegerilor, iar prin Dispoziţia nr. 876 din 10 aprilie a.c. au fost delimitate secţiile de votare de pe teritoriul municipiului. Astfel sunt 55 de secţii de votare, organizate pe străzi şi blocuri. La alegerile locale, în lista electorală permanentă de până acum, au fost înscrişi un număr de 81.529 de alegători şi alţi 79 în lista complementară electorală, ce sunt cetăţeni ai UE cu domiciliul stabil în Târgu-Jiu şi ce au drept de vot. Biroul electoral de circumscripţie va fi alcătuit din nouă membri. Partidele politice îşi vor desemna şi vor înainta lipsa reprezentanţilor şi se va trece la completarea biroului electoral de circumscripţie”, a declarat secretarul Primăriei Târgu-Jiu.

170 de panouri electorale

În cursul zilei de ieri, primarul municipiului a emis şi dispoziţia privind amplasarea locurilor speciale de afişaj electoral. Astfel, au fost stabilite un număr de 170 de panouri în toate zonele şi localităţile componente ale municipiului Târgu-Jiu, fiind suplimentat, faţă de alegerile anterioare, numărul de panouri şi zonele de afişaj. Până pe 30 aprilie, autorităţile târgujiene vor primi listele electorale permanente de la Biroul Judeţean de Administrare a Bazei de Date, iar după acest termen, modificările ce vor interveni vor fi comunicate la timp biroului electoral de circumscripţie. „Birourile electorale ale secţiilor de votare vor avea 11 membri: un preşedinte, un locţiitor şi 9 membri. Pe perioada campaniei electorale este interzisă organizarea acţiunilor de campanie în unităţile militare, precum şi în spaţiile din şcoli şi universităţi în perioada de desfăşurare a cursurilor. Până pe 9 mai, partidele politice pot să solicite copii ale listei electorale permanente şi ale celei complementare. Aceste liste se pun la dispoziţie pe cheltuiala partidelor. De asemenea, până pe 10 mai se vor actualiza listele electorale complementare. Am avut şi un control de la Autoritatea Electorală Permanentă cu privire la modul de păstrare al listelor electorale şi la modul de păstrare al materialelor necesare amenajării secţiilor de votare”, a mai spus Elena Ungureanu, secretarul Primăriei municipiului Târgu-Jiu.

400.000 lei, cheltuieli electorale

Suma care va fi alocată de către Consiliul Local Târgu-Jiu pentru organizarea alegerilor locale este de 400.000 lei, bani ce vor fi cheltuiţi pentru plata membrilor secţiilor de votare, a membrilor biroului electoral de circumscripţie şi pentru materialele necesare votării. Biroul electoral de circumscripţie Târgu-Jiu a fost organizat la camera 2 din Primărie şi şi-a stabilit următorul program de lucru: de luni până joi între orele 8:00 – 16:00, vineri 16:00 – 22:00, iar sâmbătă şi duminică se va lucra în intervalul orar 10:00 – 16:00. Datele de contact ale biroului electoral de circumscripţie nr. 1 Târgu-Jiu sunt: telefon 0372/743591 şi fax 0253/215882.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here