Ca la noi, la nimeni – Iohannis sabotează România, UDMR ia și Imnul Ungariei!

900

Faptul că România se apropie de mijlocul lunii martie fără a avea promulgat Bugetul de stat pe anul 2019 este și vina Guvernului Coaliției PSD-ALDE, dar mai ales a încăpățânării și urii față de poporul român, cu care Sasul din vârful Dealului Cotroceni, ajuns acum patru ani și mai bine pe Tronul foștilor regi germani ai României la Palatul Cotroceni, ne-a obișnuit, nu mai miră pe nimeni.
PREȘEDINTELE ANTIROMÂN! Teoretic, Iohannis trebuia să promulge Bugetul de stat pe 2019, după ce Curtea Constituțională a României a respins sesizarea sa. Nu a făcut lucrul acesta, alegând în schimb să retrimită Bugetul în Parlament pentru reexaminare. Doar pentru a-l întârzia și a lăsa țara fără buget! Nu poți ține țara blocată, decât dacă ai un interes ascuns și vrei ca românii să nu prospere, să-i ții în sărăcie și cât mai departe de țările dezvoltate din Uniunea Europeană care-ți dau ție ordine: Germania și, poate, chiar Franța. Și dacă ești antiromân! Sabotarea reciprocă între Președinție și Guvern dăunează, în primul rând, României. Rolul președintelui nu este de a băga bețe-n roate Guvernului, mai ales că vorbim de bugetul tuturor ministerelor și instituțiilor publice.
UDMR, FILIALA FIDESZ! Chiar așa a ajuns organizația ori uniunea cu pricina, care numai partid nu este. O filială a FIDESZ în România, dar și o portavoce a naționalismului și revizionismului maghiar promovat de Guvernul de la Budapesta. Ce-i drept, societatea românească este divizată în două extreme: pro și contra PSD. Așa cum proclamă dezbinatorul Iohannis Klaus Werner, Guvernatorul propus și acceptat de cancelarul Angela Merkel în Colonia numită încă România. Cancelar căruia Iohannis îi cântă-n strune, fără ca biata Românie să aibă vreun câștig cât de mic.
În rest, nu mai contează nimic din ce se întâmplă în jurul nostru. SRI, Ministerul Afacerilor Interne(MAI), dar mai ales jandarmeria suferă de orbul găinilor, iar România este păgubos de tolerantă și de generoasă. Așa se face că, săptămâna trecută, UDMR a adoptat, în unanimitate, o rezoluție prin care tricolorul Ungariei – roșu, alb, verde – să devină simbol național propriu al comunității maghiare din România, alături de steagul Ținutului Secuiesc, de Imnul Ungariei și de Imnul Ținutului Secuiesc. Caz fără precedent și de o gravitate extremă cu o atare poziționare.
În Constituție, la Art. 1, se spune că România este stat național, suveran, independent, unitar și indivizibil. Nu putem intona un alt imn pe teritoriul României, în afară de „Deșteaptă-te, române!”
Este vorba despre un act de sfidare la adresa întregii Românii și la adresa principiilor și valorilor fundamentale pe care s-a constituit Uniunea Europeană. Dar mult mai gravă este pasivitatea Guvernului de la București și a majorității PSD-ALDE, care sacrifică stabilitatea și integritatea României pentru a se putea menține la putere și a putea guverna cu sprijinul deloc dezinteresat al UDMR. Mai mult ca niciodată, UDMR reprezintă o organizație toxică, iar colaborarea politică cu această organizație reprezintă o soluție imorală.
ION PREDOȘANU

P.S. Sâmbătă, Hunor Kelemen – președintele UDMR, vorbea despre faptul că Transilvania și România se vor dezvolta de sine stătător în Uniunea Europeană. Eduard Hellvig, directorul SRI și aghiotantul Preș. Klaus Werner Iohannis, nu știe de toate acestea? Ori are ordin de la Fuhrerul Klaus Werner Iohannis să-i lase în pace pe șovinii de la UDMR căci are Iohannis nevoie de voturile lor ca să mai obțină al doilea mandat de președinte! Oare așa de fraieri au ajuns românii? Chiar nu văd că Ungaria pune stăpânire pe Transilvania, cu sprijinul Germaniei lui Angela Merkel și al Rusiei lui Putin? (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here