Impozitul pe profit, declarat până pe 26 martie

374

foto-finante-001Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj reaminteşte contribuabililor gorjeni plătitori de impozit pe profit că data de 26 martie a.c. inclusiv este ultima zi de depunere a formularului 101 „Declaraţia privind impozitul pe profit” pentru anul 2011, precum şi pentru plata impozitului pe profit pentru anul 2011, la organul fiscal în a cărui evidenţă fiscală contribuabilul este înregistrat ca plătitor de impozite, taxe şi contribuţii.

Conform Luminiţei Penciu, purtător de cuvânt al DGFP Gorj, fac excepţie de la această regulă, organizaţiile nonprofit şi contribuabilii care obţin venituri majoritare din cultura cerealelor şi a plantelor tehnice, pomicultură şi viticultură care aveau obligaţia depunerii declaraţiei şi plata impozitului pe profit pentru anul 2011 până la data de 27 februarie 2012 inclusiv. “Persoanele juridice care, în cursul anului fiscal, se dizolvă cu lichidare, potrivit legii, au obligaţia să depună declaraţia anuală de impozit pe profit şi să plătească impozitul până la data depunerii situaţiilor financiare la organul fiscal competent din subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Totodată, persoanele juridice care, în cursul anului fiscal, se dizolvă fără lichidare au obligaţia să depună declaraţia anuală de impozit pe profit şi să plătească impozitul până la închiderea perioadei impozabile”, a declarat reprezentanta DGFP Gorj.

Baza legală

Aceasta a precizat că baza legală pentru depunerea formularului 101 şi a plăţii impozitului pe profit pentru anul 2011 sunt: Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare; O.G. nr.2/2012 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, art. II, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 71/30.01.2012; Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr.155/2012 pentru modificarea Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 101/2008 privind aprobarea modelului şi conţinutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor, taxelor şi contribuţiilor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau reţinere la sursă, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 119/16.02.2012. “Informaţii suplimentare se pot obţine de la sediul DGFP Gorj, Biroul Metodologie şi Asistenţă Contribuabili, camera 314, etaj 3 sau la numărul de telefon 0253/219580, precum şi de la sediul unităţilor fiscale teritoriale”, a mai spus Luminiţa Penciu.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here