Sute de persoane recalificate printr-un proiect al SANITAS

364

Valentin Popa (2)La nivelul judeţului nostru, sute de persoane au fost recalificate gratuit în cadrul unui proiect european implementat de Sindicatul SANITAS. La momentul absolvirii, cursanţii au primit şi câte o indemnizaţie de 740 lei.

În ultimii doi ani, Sindicatul SANITAS Gorj a sprijinit sute de persoane din sistemul sanitar să se recalifice profesional. Cursurile au fost gratuite, costurile lor fiind acoperite din fonduri europene. Mai mult decât atât, fiecare absolvent a primit câte o indemnizaţie la finalizarea cursurilor. „De doi ani facem aceste proiecte; foarte multe persoane deja au absolvit cursurile şi în afară de certificatul european pe care l-au obţinut sute de oameni de la noi, de la SANITAS, au primit şi o indemnizaţie de 740 lei de participant, la finalizarea cursurilor. Pentru oamenii cu venituri foarte mici, această sumă reprezintă ceva”, a menţionat Valentin Popa, preşedintele Sindicatului SANITAS Gorj.

Proiectul se finalizează în 2013

Conducerea SANITAS Gorj susţine, în continuare, recalificarea profesională a membrilor săi. „Acel proiect se derulează în perioada 2009-2013; doritorii încă mai pot să se înscrie. Problema este că locurile sunt limitate, proiectul desfăşurându-se la nivel naţional şi este destul de greu să obţinem locuri. Dar se pregătesc alte proiecte şi pe viitor şi vom mai aduce şi la Gorj o astfel de acţiune”, a declarat Valentin Popa, liderul Sindicatului SANITAS Gorj. Cursurile de recalificare pentru membrii SANITAS sunt finanţate din fonduri europene şi îi ajută pe oameni să capete o nouă calificare, cu ajutorul căreia îşi pot găsi un loc de muncă în afara ţării, diplomele obţinute fiind valabile în Uniunea Europeană. Practic, prin organizarea acestor cursuri se dă o şansă tuturor membrilor SANITAS să se recalifice şi să se poată reorienta către un loc de muncă, în cazul restructurărilor de personal. Cei care doresc să se recalifice prin programul derulat de SANITAS se pot pregăti să devină baby-sitter, îngrijitori de bătrâni sau bolnavi la domiciliu.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here