Centrul Self Service cu amprente digitale pentru şomerii din Gorj

445

AJOFM 3Conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj a organizat ieri conferinţa de inaugurare a Centrului Self Service menit să vină în sprijinul şomerilor indemnizaţi şi neindemnizaţi din judeţul nostru. Inaugurarea acestui centru face parte din Proiectul Proself „Promovarea serviciilor de tip Self-Service” care se află în anul trei de implementare.

 

„Obiectivul general al proiectului Proself îl reprezintă modernizarea şi flexibilizarea sistemului de furnizare a serviciilor publice de ocupare, iar ca obiectiv specific, proiectul îşi propune implementarea serviciilor de tip self-service. Prin dezvoltarea unui sistem de furnizare de informaţii în regim de autoservire cu privire la oportunităţile de orientare – formare – dezvoltare profesionale şi de integrare socio-profesională pe piaţa muncii a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, proiectul are rolul de a contribui la transformarea Serviciului Public de Ocupare într-o structură flexibilă, transparentă şi orientată cât mai eficient către nevoile şi aşteptările clienţilor”, a declarat Cristina Guţă, responsabilă de proiect şi şefă a Biroului de Monitorizare Proiecte în cadrul AJOFM Gorj.

 

4 aplicaţii

Centrul Self-Service din cadrul Agenţiei de la Gorj este amenajat într-un spaţiu de 20 de metri pătraţi şi este dotat cu touch screen, două calculatoare, o imprimantă şi o plasmă pe care rulează informaţii despre piaţa muncii. Conform reprezentanţilor AJOFM, cu acordul persoanelor beneficiare, acestea îşi vor lăsa amprentele în acest centru. „Beneficiarii îşi vor autentifica amprentele digitale şi îşi vor putea vizualiza situaţia plăţilor, îşi vor pune ei însăşi viza lunară şi vor avea parte de multe alte servicii. Centrul va deveni funcţional imediat în perioada următoare odată ce vom desemna un angajat din cadrul instituţiei pentru a fi prezent printre oameni spre instruirea acestora în serviciile self-service”, a precizat responsabila de proiect din cadrul instituţiei judeţene. Prin intermediul centrului Self-Service se vor furniza servicii care să ofere deschidere şi transparenţă totală pentru beneficiarii serviciilor AJOFM Gorj. Centrul oferă posibilitatea efectuării mai multor aplicaţii pentru beneficiarii de servicii self-service cum sunt: declaraţii infochioşc, Locuri de Muncă Vacante infochioşc, afişare electronică, viză electronică.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here