Închisoare amânată pentru un subofițer al ISU Gorj

1305

Un angajat al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Gorj a fost condamnat pentru că s-a urcat băut la volan. Plt. adj. Costinel Firan a primit opt luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe o perioadă de doi ani. Sentința Tribunalului Militar Timișoara nu este definitivă.

Angajatul ISU Gorj, în vârstă de 42 de ani, a fost depistat în seara zilei de 1 septembrie 2018, conducând sub influența alcoolului, pe DE 79. Pentru că a lovit cu oglinda retrovizoare o mașină care circula regulamentar, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, polițiștii constatând că avea o concentrație de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. Din acest temei, plutonierul adj. Firan, din comuna Țânțăreni, a fost condus la spital, pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Nu mai are voie la volan
Subofițerul ISU și-a recunoscut vina, săptămâna trecută primindu-și sentința. „Admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timișoara cu inculpatul plt.adj. Firan Constantin-Costinel, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. (…) stabilește în sarcina inculpatului plt.adj. Firan Constantin-Costinel pedeapsa de 8 luni închisoare. (…) amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de 2 doi ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”, a decis, pe 12 februarie, o instanță a Tribunalului Militar Timișoara. Pe durata termenului de supraveghere, angajatul ISU Gorj are obligația de a nu conduce pe drumurile publice niciun autovehicul, tractor agricol sau forestier. Interdicția este pe o perioadă de un de la data rămânerii definitive a sentinței, cu excepția situațiilor în care se află în exercitarea atribuțiilor de serviciu.
Irina IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here