Spitalul de Pneumoftiziologie va avea instalaţii electrice noi

366

IMG_0293Consilierii judeţeni au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţie „Reabilitare instalaţii electrice Spitalul Tudor Vladimirescu, Dobriţa”. Valoarea totală a investiţiei este de 360.000 lei fără TVA.

 

Prin grija Consiliului Judeţean Gorj, Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu (fostul Sanatoriu Dobriţa) va avea instalaţii electrice noi. Valoarea investiţiei se ridică la 360.000 de lei fără TVA, din care valoare construcţii şi montaj 338.000 lei fără TVA; termenul de execuţie este de 48 de zile.

 

IMG_0266Lucrări multiple

Obiectivul de investiţie „Reabilitare instalaţii electrice Spital Tudor Vladimirescu, Dobriţa” a fost inclus în „Programul anual al achiziţiilor publice pe anul 2011” al Consiliului Judeţean Gorj. Pentru reabilitarea instalaţiei electrice existente la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” sunt necesare lucrări de înlocuire a tablourilor electrice, instalaţii electrice de iluminat şi prize. Instalaţii electrice de avertizare, instalaţii de detectare şi avertizare incendiu şi instalaţii electrice de protecţie contra loviturilor de trăsnet. În prezent, Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” dispune de instalaţie electrică interioară de iluminat şi prize, realizată îngropat sub tencuială, cu conductoare de aluminiu protejate în tuburi metalice izolate cu hârtie impregnată în interior – tuburi Pantzer. Din cauza vechimii, învelişul de protecţie este îmbătrânit, pe alocuri crăpat, existând pericolul de a se produce avarii atât pe circuitele electrice cât şi în tablourile electrice de palier. Alimentarea actuală a tablourilor electrice de distribuţie, secundare, în cascadă, face ca orice intervenţie la unul din etajele inferioare să aibă efect şi la etajele superioare. De aceea, reabilitarea instalaţiei electrice a Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” era mai mult decât necesară. Conducerea unităţii apreciază eforturile Consiliului Judeţean şi mulţumeşte conducerii acestei instituţii pentru modul cum a sprijinit investiţiile realizate în spital, de când l-a preluat spre administrare şi până în prezent.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here