Ca la noi, la nimeni – Președintele Bețe-n Roate!

789

Motto: „A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce se va întâmpla mâine, săptămâna viitoare, luna viitoare. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat.” – Winston Churchill

Nu-i vorbă, și la americani există destule scandaluri. Și alegeri la care numărătoarea voturilor nu s-a terminat cu bine nici după 30 de zile. Iar apoi s-a anunțat câștigător, probabil, acela care fusese dorit de serviciile pe care le slujise ani buni. Președintele Donald Trump a fost un câștigător surpriză, dar meritat. Chiar dacă au curs protestele și contestațiile. Totuși, vorbind la Starea națiunii ca un veritabil politician, președintele Donald Trump a primit aplauze dese și furtunoase, cum ar spune un Caragiale contemporanul nostru, de la camerele reunite – Senat și Camera Reprezentanților.
Ce-i drept, în Statele Unite ale Americii sunt doar două partide politice vechi și cu greutate. Așa cum s-a dorit să existe și în România, dar, ce să vezi, un președinte fără experiență ce se bazează pe ideologia machiavellică „Dezbină și stăpânește” nu numai că n-a respins legea ce permite înființarea partidelor cu trei membri, dar chiar a susținut-o și promulgat-o!
Joi, Preș. Klaus Werner Iohannis a trimis o scrisoare primului ministru, Viorica Dăncilă, prin care respinge propunerea Liei Olguța Vasilescu pentru funcția de ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și, în același timp, de viceprim-ministru. Și este a patra oară când o respinge pe Olguța Vasilescu. De ce? E și dumneavoastră de ce? Fiindcă-i membră a PSD, vicepreședinte al principalului partid de la guvernare, îl mai și critică pe ipohondrul ajuns președinte cu sprijinul lui Florian Coldea. Știți care. Generalul SRI cu patru stele ridicat la acest mult prea înalt grad de creatorul „statului mafiot” moștenit de Klaus Werner Iohannis de la Traian Băsescu-Braunovici (după numele cu care s-a născut!)
Ce se poate face în acest sinistru caz? Mai nimic. Și asta din pricină că PSD l-a tot iertat și nu l-a suspendat când trebuia pe năbădăiosul sas aburcat în Palatul din Dealul Cotrocenilor.
Ce i-a mai rămas PSD-ului de făcut? A scris un mesaj dur pe pagina sa de Facebook, l-a botezat „Președintele Bețe-n Roate”, promite măsuri drastice și cam atât. O posibilă Ordonanță de Urgență a Guvernului care să prevadă 30 de zile în care președintele-marionetă nemțească să aplice Constituția și deciziile Curții Constituționale, în ședința de astăzi a Guvernului Dăncilă, nu ne dă mari speranțe.
O plângere penală pentru înaltă trădare a Preș. Klaus Werner Iohannis este greu de votat, fiindcă-s necesare 2/3 din voturile plenului reunit al Parlamentului României. Unde aproape sigur UDMR va vota cu minoritarul sas Klaus Werner Iohannis! Sunt sigur că deputatul PSD Lia Olguța Vasilescu îi va face plângere penală și are și de ce. Adică suficiente motive. Numai că creatorul Statului Mafiot, actualul Stat Subteran (SS”) pe care-l coordonează sasul Klaus Werner Iohannis are o imbecilă imunitate. Chiar dacă el promisese în campania electorală din 2014 că atunci când va ajunge președinte va renunța la imunitatea președintelui României. Și, vorba cronicarului Grigore Ureche, la noi sunt „Proști, dar mulți!”
Ion PREDOȘANU

P.S. Vorba deputatului independent Remus Borza: „În România, Constituția este opțională. Chiar și pentru președinte”.(Ion Predoșanu)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here