Ca la noi, la nimeni – Firea piere pe gura ei!

603

Motto: „Eu v-am făcut, eu vă omor!.” – Zicală populară

Nu știu cum se face, dar cu multă vreme în urmă scriam cu înțelegere despre primarul general al Bucureștilor un comentariu „Firea nu fi rea!” Între timp, Găbița Vrânceanu, actuala Firea dar soața ex-vaporeanului Florin Pandele, ajuns Primar al orașului Voluntari, cea pe care-am ajutat-o să intre în presă la cotidianul AZI, prin iulie 1990, la puțin timp după ce își terminase liceul la Pașcani, unde tatăl ei era primar dinainte de 1989, continuă scandalul pe care ea l-a provocat cu președintele PSD, Liviu Dragnea.
BUGETUL PE 2019 ȘI PRIMARII DE SECTOR! Actualul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, i-a transmis Gabrielei Firea că degeaba încearcă să fie dată afară din PSD, căci nu-și va vedea visul împlinit. „Îi așteptăm demisia, dacă dorește și apoi poate să plece la Iohannis!” i s-a transmis.
Este scandal în toată regula, al doilea, dar de fiecare dată provocat de guraliva Gabriela Firea. Primul tărăboi stârnit de gureșa Gabriela Firea părea o frondă a mai multor nemulțumiți din PSD, printre care Adrian Țuțuianu, senator creat de Liviu Dragnea din nimic, Paul Stănescu, vicepremier și șeful organizației PSD Olt și secretarul general anonim din acea vreme al PSD. Cei patru nu și-au dat seama că nu au lider. Ei n-au priceput că Gabriela Firea este departe de așa ceva și-i tot creația lui Liviu Dragnea, care-a făcut greșeala s-o desemneze vicepreședinte al PSD, ea având o vechime în partid pe atunci de numai șase ani!
Firea e nemulțumită de faptul că din banii de buget pe anul 2019 pe care-i primea Capitala, mulți merg spre sectoarele Bucureștiului. Liviu Dragnea a declarat că bucureștenii nu primesc bani mai puțini, ba cu 50-60% mai mulți, dar ce-i drept Sectoarele Capitalei au și ele partea lor. Nu se știe de unde-a învățat, peste noapte, Gabriela Firea administrația publică așa cum pretinde c-o știe, dar lasă impresia uneori că a luat-o razna. Și-l amenință pe Liviu Dragnea cu Curtea Constituțională sau cu Consiliul Legislativ, instituții ce nu au nici în clin, nici în mânecă cu Bugetul! Și când se înfurie mai tare, primarul general Gabriela Firea amenință că-l va contracandida pe Liviu Dragnea peste tot! Ce spui, soro? Și la DNA? Ori acolo nu mergi deloc, fiind sprijinită de Statul Subteran(SS!). Și totuși, primarul general Gabriela Firea nu-și face simțită prezența pentru bucureșteni. Motiv de îngrijorare și de teamă că va pieri pe gura ei!
Nici măcar nu e nevoie să se aplice zicala românească „Eu v-am făcut, eu vă omor!” pe care-ar spune-o liderul PSD, Liviu Dragnea, la o adică.
Ion PREDOȘANU

P.S. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, aroganță maximă! Acesta a anunțat, marți, că nu va răspunde invitației președintelui Comisiei economice a Senatului, condusă de Daniel Zamfir (ALDE), pe motiv că ar fi ocupat. Și se miră ca săteanca ajunsă-n târg că Parlamentul României nu-i cunoaște programul. Aroganță mai mare ca a lui Isărescu n-am văzut decât la Iohannescu și la Ceaușescu! Cu mult bun-simț, senatorul Daniel Zamfir i-a trimis no nouă invitație pentru lunea sau marțea viitoare, ca Guvernatorul Matusalem Isărescu să-și aleagă ziua și ora. Nu vi se pare că prea mult e căutat în coarne? (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here