Schimbări privind angajările în spitale

393

spital 700În urma discuţiilor purtate, săptămâna trecută, de către liderii Sanitas cu ministrul Sănătăţii s-a ajuns la concluzia că este nevoie de noi angajări în sistemul sanitar. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv se va solicita Guvernului, modificarea legislaţiei actuale.

 

Valentin Popa, preşedintele Sindicatului Sanitas Gorj s-a întâlnit cu ministrul Sănătăţii, săptămâna trecută. În urma acestei întâlniri, Popa spune că se va facilita angajarea de personal în spitale. „Este o lege care zice că poţi angaja un om dacă ai şapte locuri vacante. În urma discuţiilor cu ministrul Ritli am ajuns la concluzia că trebuie să solicităm modificarea legii, astfel încât procentul să fie de 1 la 1”, a menţionat Valentin Popa.

Astfel, după cum se arată şi în acordul semnat între Federaţia Sanitas şi MS, Ministerul Sănătăţii va face diligenţele necesare pentru deblocarea posturilor vacante din unităţile sanitare, în vederea ocupării posturilor eliberate prin ieşirea personalului din sistemul sanitar.

Deblocarea posturilor şi facilitarea angajărilor în spitale este mai mult decât necesară. „La ora actuală, normativul este de 60% în sistemul sanitar”, a precizat Valentin Popa, liderul Sindicatului Sanitas Gorj. Tocmai de aceea, din cauză că, spre exemplu, actualmente se poate angaja un medic doar dacă alţi şapte au plecat, activitatea în spitale este destul de îngreunată. Prin urmare, schimbarea procentului, din 7 la 1, în 1 la 1 înseamnă foarte mult pentru unităţile spitaliceşti din judeţul nostru.

M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here