Locurile de joacă din Târgu-Jiu, modernizate

384

LOC DE JOACA11 locuri de joacă din Târgu-Jiu vor fi modernizate, reprezentanţii Serviciului de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Târgu-Jiu declarând că se speră ca până la sfârşitul acestui an lucrările să fie finalizate. Mai mult, anul viitor este planificată reamenajarea a alte aproximativ 25 de locuri de joacă din municipiu.

Primăria Târgu-Jiu a demarat lucrările de reamenajare a locurilor de joacă de pe raza municipiului. În acest sens, au fost achiziţionate echipamente pentru 11 locuri de joacă din Târgu-Jiu, valoarea acestora fiind de aproximativ 300.000 lei. Potrivit şefului Serviciului de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, Ionuţ Jilăveanu, montarea echipamentelor de joacă este în plină desfăşurare, autorităţile sperând ca noile locuri de joacă să fie gata până la sfârşitul acestui an. „Am achiziţionat 11 locuri de joacă. Am început montarea lor în Abator, am montat în Olteţului. Am început cu cele mai mici pentru a câştiga experienţă. Chiar astăzi (n.r. miercuri, 16 noiembrie) o să înceapă montajul în zona Plopilor, este un loc de joacă mai mare. După ce finalizăm Plopilor intrăm în zona Debarcader unde se va amplasa alt complex de joacă. Lucrările efectuate în Abator, Olteţului, Plopilor, nu se consideră finalizate odată cu montarea echipamentelor de joacă, trebuie să punem acele pavele de cauciuc pentru protecţie. Urmează să sosească săptămâna viitoare primul lot de pavele şi o să le amplasăm în locurile de joacă unde am schimbat deja gardul şi am pus complexe noi”, a declarat Ionuţ Jilăveanu. De asemenea, anul viitor vor fi modernizate alte aproximativ 25 de locuri de joacă din municipiu, astfel ca în 3-4 ani să fie reamenajate toate cele 72 de locuri de joacă existente. „Pentru anul viitor pregătim un proiect un pic mai mare: sperăm să reamenajăm în jur de 20-25 de locuri de joacă. Este un program care să se desfăşoare pe trei sau pe patru ani, astfel încât la final să reamenajăm toate cele 72 de locuri de joacă din oraş. Mă refer nu numai la echipamentele din interior, ci şi la împrejmuire şi la acele pavele de protecţie care se vor monta. Nu or să fie acoperite în totalitate cu pavele, vom lăsa şi o zonă cu nisip, sunt destui copii mici care se mai joacă cu nisip”, a anunţat Ionuţ Jilăveanu.

Echipamente de fitness, în parcurile din Târgu-Jiu

Nu numai cei mici vor beneficia de proiectele autorităţilor. Astfel, târgujienii care vor avea anul viitor posibilitatea de a utiliza echipamente de fitness, chiar şi atunci când se plimbă prin parc. „La anul o să amenajăm două zone cu echipamente de fitness. Au fost deja montate pe Insuliţă câteva, dar acelea fac parte din alt proiect, derulat prin Serviciul de Investiţii. Cele despre care vorbesc eu vor fi amplasate în zona Lido, în parcul Lido, şi în Parcul Central. Este echipament de fitness unde toată lumea poate să vină să facă un pic de condiţie fizică. Sunt uşor de manipulat acele aparate şi sunt şi interesante”, a spus şeful Serviciului de Gospodărire Comunală din Cadrul Primăriei Târgu-Jiu.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here