Şcoala Populară de Artă şi-a depăşit planul pe 2011

349

teatru de vara spaŞcoala Populară de Artă Târgu-Jiu şi-a realizat şi chiar depăşit planul de venituri pe acest an. La data de 1 noiembrie, această instituţie avea cu 210 milioane mai mult decât planul propus.

Instituţie de cultură reprezentativă la nivelul judeţului Gorj, Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu, aflată în subordinea Consiliului Judeţean, prezintă o serie întreagă de particularităţi care o individualizează pregnant în raport cu alte instituţii de acest gen din ţară. Ea este, în acelaşi timp, o instituţie de educaţie permanentă în domeniul artistic şi în cel al meşteşugurilor tradiţionale, aşezământ cultural, dar şi instituţie de spectacole, cu triplă specializare: teatru de păpuşi, orchestră de cameră (ambele cu statut profesionist) şi folclor scenic.

Plan depăşit cu 21.000 lei

La ora actuală, Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu „este instituţia numărul 1 din acest domeniu, la nivelul ţării. La 1 noiembrie, Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu şi-a făcut planul de venituri pe întregul an 2011 şi îl depăşise deja cu 21.000 lei, adică 210 milioane de lei. La ora actuală suntem în apropierea sumei de patru miliarde lei vechi, scoşi bănuţ cu bănuţ ba din Teatrul de păpuşi, ba din cursuri, ba din spectacole date de Ansamblul „Maria Lătăreţu”. Vreau să vă precizez că Ansamblul „Maria Lătăreţu” nu are nici un angajat pentru activitatea sa; lucrăm cu profesori şi elevi ai Şcolii Populare de Artă şi lucrăm cu o mână de colaboratori pe care îi plătim cu sume de te apucă râsul. Şi aducem bani! Mai bine de 20% din bugetul Şcolii Populare de Artă este realizat din venituri proprii. Nicio instituţie de spectacole sau de cultură nu are mai mult de 10% plan şi nici pe ală nu îl fac”, a explicat Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu. Astfel, prin activităţile desfăşurate până în prezent, Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu a reuşit să-şi facă planul extrabugetar pe acest an şi chiar să-l depăşească.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here