Spitalul Novaci caută un medic ortoped

469

spital novaciLa ora actuală, Spitalul Orăşenesc Novaci nu are compartiment de Ortopedie – Traumatologie. Condiţii pentru înfiinţarea unui astfel de compartiment există, singurul factor absent este un medic specialist ortoped.

Conducerea unităţii susţine că a făcut demersuri în scopul găsirii unui ortoped şi angajării lui; pentru că nu a reuşit acest lucru până în prezent, managerul spitalului va continua să caute un specialist, pentru ca în cel mai scurt timp să se înceapă activitatea pe Ortopedie.

Spitalul Orăşenesc Novaci a găzduit întâlnirea factorilor de decizie din sistemul sanitar gorjean cu managerii spitalelor, în data de 27 octombrie. După vizita desfăşurată în cadrul acestei unităţi, toţi cei prezenţi au fost plăcut impresionaţi de modul cum se prezintă spitalul, de aparatura medicală şi dotările existente în cadrul acestuia.

În urma respectivei reuniuni s-a concluzionat că ceea ce-i lipseşte Spitalului Orăşenesc Novaci ar fi o secţie de Ortopedie – Traumatologie. Pentru că deserveşte şi populaţia din staţiunea montană Rânca, inclusiv turiştii, spitalul din Novaci are absolută nevoie de Ortopedie, potrivit celor prezenţi la întâlnirea din octombrie. Acest fapt este cunoscut şi de conducerea unităţii, care chiar a încercat să găsească o soluţie. „Într-adevăr nu am, la această oră, Ortopedie – Traumatologie, dar avem condiţiile necesare pentru a o putea înfiinţa oricând. Singura problemă este că nu găsim un medic specialist ortoped care să se ocupe de acest compartiment”, a declarat Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.

Compartimentul Ortopedie – Traumatologie, pregătit să funcţioneze

Datorită investiţiilor realizate în ultima perioadă la Spitalul Orăşenesc Novaci, această unitate spitalicească are capacitatea de a oferi servicii medicale de calitate. Pentru punerea în funcţiune a compartimentului Ortopedie – Traumatologie ar mai fi nevoie doar de un medic. „Întâi trebuie găsit medicul specialist ortoped, apoi se începe activitatea pe acest compartiment. Eu paturi am; sunt 30 la Chirurgie, dintre care cinci le-am putea utiliza pentru Ortopedie – Traumatologie. Deci am avea tot ce ne trebuie, fiind nevoie doar să mai găsesc medicul care să se ocupe de compartiment. Înfiinţarea unui astfel de compartiment cu cinci paturi este o idee la care m-am gândit pentru a rezolva problema cazurilor pe acest segment”, a explicat Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.

Se caută ortoped

Demersurile pentru angajarea unui medic ortoped au început de ceva vreme, dar până în prezent nu s-au soldat cu rezultatul dorit. Totuşi, conducerea spitalului continuă să caute un medic ortoped. „A avut o dată o adresă la Direcţia de Sănătate Publică, transmisă ulterior la Ministerul Sănătăţii, pentru angajarea unui ortoped, întrucât la momentul respectiv aveam promisiunea unui medic, dar ulterior a renunţat. Eu nu renunţ şi fac tot ce se poate pentru a convinge un medic să vină la noi măcar cu jumătate de normă. Avem tot ce trebuie, condiţii foarte bune, aparatură, medicamente, absolut tot; nu ducem lipsă de nimic. Sper să găsim cât mai curând un ortoped şi să punem în funcţiune compartimentul Ortopedie – Traumatologie, pentru că într-adevăr este nevoie ca acesta să funcţioneze la spitalul nostru”, a precizat Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.

Reamintim că Spitalul Orăşenesc Novaci se află la circa 18 kilometri de staţiunea Rânca şi aproximativ 50 kilometri de municipiul Târgu-Jiu. Această unitate asigură asistenţă medicală completă (spitalizare continuă, spitalizare de zi şi asistenţă ambulatorie) pentru 61.000 de locuitori din oraşul Novaci, cât şi pentru cele şapte comune arondate: Alimpeşti, Baia de Fier, Polovragi, Crasna, Bengeşti-Ciocadia, Bumbeşti-Piţic, Roşia de Amaradia şi staţiunea Rânca.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here