„Bani de Liceu”, pentru 2000 de elevi gorjeni

479

IMG_9666Peste 2000 de elevi gorjeni vor beneficia în acest an şcolar de sprijinul financiar oferit în cadrul programului guvernamental „Bani de Liceu”. Lista finală a beneficiarilor a fost publicată vineri pe site-ul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, depunerea eventualelor contestaţii urmând să se facă până pe 2 noiembrie iar soluţionarea acestora este prevăzută pentru intervalul 2-6 noiembrie.

Elevii de liceu din judeţul Gorj care provin din familii cu venituri modeste vor primi şi anul acesta sprijin financiar de la stat. Astfel, nu mai puţin de 2350 de elevi au aflat că vor beneficia de „Banii de Liceu” în acest an şcolar. Condiţiile de acordare a ajutorului, dar şi valoarea acestuia, au rămas aceleaşi ca şi anul trecut. Ajutorul financiar, în valoare de 180 de lei, se acordă elevilor care provin din familii al căror venit brut lunar pe membru de familie, realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii dosarului, este de 150 de lei. Cele mai multe cereri de sprijin financiar au venit de la Colegiul Tehnic Motru (215) iar cele mai puţine, în număr de 4, de la Şcoala Specială din Târgu-Jiu. Un număr mai mare de cereri au fost înregistrate şi la Grupul Şcolar Industrial Turceni (179), Liceul Teoretic Novaci (158), Grupul Şcolar de Transporturi Auto „Traian Vuia” Târgu-Jiu (115), Grupul Şcolar Industrial Bustuchin (109), Colegiul Comercial „Virgil Madgearu” (102) şi Colegiul Tehnic Mătăsari (100). Liceenii vor primi suma de 180 RON pe întreaga perioadă a cursurilor şcolare, inclusiv în timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat sau de diplomă, respectiv în perioada practicii în producţie. Fondurile sunt alocate de către MECTS şi vor fi distribuite beneficiarilor de către unităţile şcolare la care aceştia şi-au depus dosarul. Lista beneficiarilor Programului naţional de protecţie socială “Bani de liceu” a fost publicată pe site-ul Ministerul Educaţiei, la adresa http://banideliceu.edu.ro.

Depunerea contestaţiilor, în perioada 2-6 noiembrie

Ministerul Educaţiei acordă, în anul şcolar 2011-2012, peste 120.000 de burse “Bani de liceu”, în valoare de 275.000.000 lei, tinerilor care provin din familii al căror venit brut lunar pe membru de familie realizat cu trei luni înainte de depunerea dosarului era de maximum 150 de lei. Potrivit calendarului de desfăşurare a programului naţional de protecţie socială „Bani de liceu”, depunerea eventualelor contestaţii este prevăzută pentru perioada 28 octombrie – 2 noiembrie, iar soluţionarea lor pentru intervalul 2-6 noiembrie. Atât depunerea, cât şi soluţionarea contestaţiilor se fac la nivelul comisiilor organizate în cadrul inspectoratelor şcolare judeţene. Conform HG nr. 1.095/2007, în cazul unor situaţii speciale privind falsul în declaraţii, comisiile de acordare a sprijinului financiar organizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ au obligaţia să sesizeze Inspectoratele de Poliţie şi autorităţile administraţiei publice locale, în vederea cercetării şi verificării acestora. În cazul în care aceste sesizări se verifică, vor bloca acordarea ajutorului financiar şi vor întreprinde demersurile legale pentru recuperarea ajutorului financiar acordat ilegal.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here