Investiţii CJ Gorj, la foc continuu! – Încep lucrările de reabilitare şi modernizare a Complexului de Îngrijire şi Asistenţă Suseni

366

Picture 025La Complexul de Îngrijire şi Asistenţă (C.Î.A.) a început reorganizarea activităţii în vederea pregătirii terenului pentru demararea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a Pavilionului A. Pe parcursul lucrărilor, beneficiarii vor fi găzduiţi în celelalte clădiri sin cadrul C.Î.A., iar 12 dintre aceştia vor fi mutaţi la Complexul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Adulţi „Bîlteni”.

Proiectul „Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Complexului de Îngrijire şi Asistenţă Suseni, judeţul Gorj, în cadrul domeniului major de intervenţie 3.2 – Reabilitarea /modernizarea/ dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale, are o valoare totală de 3.635.938,86 lei, Picture 007din care finanţarea nerambursabilă este de 2.842.553,67 lei. Investiţia este posibilă datorită implicării Consiliului Judeţean Gorj, cel care a depus proiectul şi a obţinut finanţarea. „Lucrările încep din data de 24 octombrie. Este un proiect susţinut de Consiliul Judeţean, care a asigurat cofinanţarea, valoarea totală a proiectului fiind 3.635.938,86 lei. Noi am început reorganizarea activităţii în vederea eliberării Pavilionului A”, a precizat Stelian Luca, directorul dotarea Complexului de Îngrijire şi Asistenţă Suseni.

Măsuri pentru beneficiari

Complexul de Îngrijire şi Asistenţă Suseni are o capacitate de 90 de locuri. Actualmente în acest centru sunt găzduiţi 86 de beneficiari, dintre care 65 erau cazaţi în Pavilionul A. Conducerea C.Î.A. a luat măsurile necesare în vederea mutării bătrânilor în spaţii sigure, pe perioada desfăşurării lucrărilor. „Am stabilit împreună cu constructorul ca în câteva luni să finalizeze lucrările în interiorul Pavilionului A, după care aduce bătrânii înapoi în saloane şi se va continua reabilitarea exteriorului. Între timp, beneficiarii sunt mutaţi în Pavilionul B, în cabinetele psihologului, educatorilor, medicilor. În plus, 12 din cei 65 de bătrâni care sunt cazaţi în Pavilionul A vor fi mutaţi la Complexul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Adulţi „Bîlteni”, până la terminarea lucrărilor care se vor desfăşura la noi”, a explicat Stelian Luca, directorul dotarea Complexului de Îngrijire şi Asistenţă Suseni.

Lucrări complexe la C.Î.A. Suseni

Lucrările prevăzute în proiectul „Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Complexului de Îngrijire şi Asistenţă Suseni constau în reparaţii capitale ale şarpantei existente a corpului pavilion administrativ, refacerea pardoselilor, reparaţia capitală a tuturor instalaţiilor şi în special a instalaţiei de alimentare cu apă, canalizare şi a instalaţiei termice, amenajarea grupurilor sanitare şi a vestiarelor prin recompartimentări uşoare, schimbarea tâmplăriei exterioare şi interioare, montare termosistem, reparaţii capitale ale tencuielilor şi zugrăvelilor interioare şi exterioare, reparaţii parapeţi, balustrade, burlane şi jgheaburi, amenajări exterioare (alei, teren de sport, zone pietonale, parcaje, spaţii verzi). Conducerea Complexului de Îngrijire şi Asistenţă Suseni spune că s-au luat toată măsurile pentru ca lucrările să se desfăşoare în bune condiţii şi se aşteaptă ca rezultatul final să fie unul de excepţie.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here