Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj primeşte noul buget

386

IMG_2995Astăzi, Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj primeşte noul buget. Conform ultimelor decizii de la nivelul Ministerului Sănătăţii, bugetele de la Ambulanţă se stabilesc în funcţie de numărul de locuitori.

Conform deciziei Ministerului Sănătăţii, începând din luna iunie a acestui an, fondurile alocate serviciilor de ambulanţă vor fi calculate în funcţie de numărul de locuitori din fiecare judeţ şi nu în baza bugetului istoric sau a unor criterii subiective, cum s-a procedat până în prezent, deoarece acestea nu reflectă necesitatea reală de fonduri. Astfel în judeţul Gorj „bugetul vine mâine (n.r.: astăzi). În cazul judeţului nostru, tariful este de 31 ron per cap de locuitor”, a declarat Ana Duma, directoarea Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii consideră că odată implementate noile decizii se va asigura distribuirea corectă şi echilibrată a fondurilor bugetare la nivelul întregii ţări. Măsura a fost luată după ce Comisia de Medicină de Urgenţă şi Dezastre din Ministerul Sănătăţii a efectuat o amplă analiză cu privire la valorile contractate de casele de asigurări de sănătate cu serviciile publice de ambulanţă, în urma căreia s-au constatat diferenţe semnificative, nejustificate, privind modul în care au fost repartizate fondurile bugetare pe judeţe, în funcţie de numărul de locuitori.

Începand cu anul 2011, vor fi stabilite plafoane maxime şi minime de 37 lei şi 23,5 lei per cap de locuitor, în functie de numărul de locuitori din fiecare judeţ.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here