Camera Agricolă Judeţeană are în derulare şase cursuri

420

camera agricolaCamera Agricolă Judeţeană Gorj are în derulare şase cursuri de formare într-o specializare din domeniul agricol pentru gorjenii doritori să aibă o acreditare în specialităţile propuse.

Durata cursurilor organizate de Camera Agricolă Gorj, la sediul instituţiei, este de trei până la şase luni. De asemenea, tariful, stabilit de Consiliul Judeţean Gorj, în subordinea căruia se află Camera Agricolă Judeţeană, este de 370 de lei pentru fiecare cursant. Potrivit lui Alin Petrică, directorul executiv al Camerei Agricole Judeţene Gorj, la ora actuală, în desfăşurare sunt şase cursuri, două dintre acestea la Târgu-Jiu de apicultor, trei de lucrător în creşterea animalelor la Crasna şi Prigoria şi unul de pomicultor, desfăşurat la Târgu-Jiu. Toate aceste cursuri se vor încheia luna viitoare. Instituţia are activitate pe toata raza judeţului prin intermediul celor 15 centre locale din localităţile Polovragi, Baia de Fier, Prigoria, Bengeşti-Ciocadia, Scoarţa, Hurezani, Stejari, Cruşeţ, Băleşti, Vagiuleşti, Peştişani, Tismana, Turcineşti, Stăneşti şi Crasna. De la începutul acestui an şi până în prezent, Camera Agricolă Judeţeană Gorj a început şi finalizat un curs de floricultor, patru de apicultor, cinci cursuri de agricultor, unul de legumicultor şi două de lucrător în creşterea animalelor. La fiecare curs organizat de Camera Agricolă Judeţeană participă circa 28 de persoane, din diferite localităţi ale judeţului Gorj. Oferta de cursuri a Camerei Agricole Gorj este prezentată prin reţeaua de centre locale din judeţ, dar şi datorită foştilor cursanţi.

„Mulţi dintre ei vin, fac cursurile, iar apoi îşi informează şi cunoştinţele. Cei care doresc să beneficieze de fonduri europene prin măsurile stabilite de Ministerul Agriculturii, trebuie să se autorizeze imediat după ce proiectele le-au fost aprobate pentru a avea astfel calificare în domeniu”, a declarat Alin Petrică.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here