Zeci de agenţi economici, verificaţi de Garda Financiară

355

finante (2)Inspectorii Gărzii Finaciare Gorj au efectuat o serie de controale, verificând aproape o sută de agenţi economici în doar două săptămâni. Mulţi dintre cei verificaţi au fost găsiţi cu nereguli şi au fost sancţionaţi, valoarea totală a amenzilor şi a sumelor confiscate fiind de peste 900 milioade lei vechi.

Concret, în perioada 24 ianuarie – 6 februarie 2011, inspectorii Gărzii Financiare au întreprins acţiuni de control la un număr de 98 de agenţi economici, 62 dintre aceştia fiind sancţionaţi cu amenzi contravenţionale totalizând 81.900 lei şi confiscări de bunuri şi sume în valoare de 8.156 lei, totalul amenzilor aplicate şi al sumelor de bani supuse confiscării, în această perioadă, fiind de vizual90.056 lei RON, adică peste 900 milioane lei vechi.

Reprezentanţii Gărzii Financiare Gorj anunţă că s-a luat măsura încasării şi virării sumelor stabilite, încasându-se în această perioadă suma de 76.046 lei din amenzile aplicate şi confiscările dispuse. Totodată au fost întocmite două acte de sesizare penală pentru infracţiuni de evaziune fiscală săvârşite prin omisiunea înregistrării în evidenţele contabile a tuturor operaţiunilor economice efectuate, neînregistrarea şi nedeclararea veniturilor obţinute şi înregistrarea de cheltuieli nereale,prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la suma de 58.266 lei.

Venituri neînregistrate la un service auto din Târgu-Jiu

Cu ocazia controalelor efectuate de inspectorii Gărzii Financiare Gorj, în colaborare cu Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Gorj, la un service auto din municipiul Târgu-Jiu au fost identificate evidenţe extracontabile care atestau lucrări executate şi încasări de bani care nu erau evidenţiate în contabilitatea firmei. Pe baza înscrisurilor identificate s-a stabilit că în perioada ianuarie 2009 – decembrie 2010, respectivul service a realizat încasări totale de 306.918 lei, din care doar suma de 92.390 lei a fost înregistrată în evidenţele contabile pe bază de documente contabile legale.

Stabilirea exactă şi în totalitate a impozitelor şi taxelor sustrase de la plata sumelor ce reveneau la bugetul de stat se va face în urma unei verificări de fond a DGFP Gorj, actul de control fiind transmis acestei instituţii, cât şi la Parchetul de pe lână Judecătoria Târgu-Jiu pentru începerea cercetării penale.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here