DGFP Gorj pune la dispoziţie formularul unic 112

365

finanteÎncepând cu obligaţiile declarative aferente lunii ianuarie, cu termen de declarare la 25 februarie 2011, contribuabilii gorjeni care au calitatea de angajatori sau asimilaţi vor utiliza un singur formular şi anume 112, privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, formular ce va fi transmis numai către Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj.

În formularul 112, “Declaraţie privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate”, publicată în M.O. nr. 897 din 31 decembrie 2010, au fost integrate informaţiile ce se regăseau în declaraţiile fiscale depuse de angajatori, precum şi în declaraţiile privind evidenţa nominală a asiguraţilor, eliminându-se informaţiile redundante. Prin aplicarea noii proceduri s-a renunţat complet la formularul 102 „Declaraţia privind obligaţiile de plată la bugetele asigurărilor sociale şi fondurilor speciale” şi la declaraţiile privind evidenţa nominală a asiguraţilor ce trebuiau depuse la fiecare din cele trei instituţii care gestionează sistemul de asigurare socială, respectiv Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, Casa judeţeană de Pensii. Totodată, formularul 100 „Declaraţia privind obligaţiile de plată la bugetul de stat” nu va mai fi depus pentru impozitul pe veniturile din salarii, această informaţie făcând parte din formularul 112.

Potrivit reprezentanţilor DGFP Gorj, persoanele fizice şi juridice care au calitatea de angajatori sau entităţi asimilate angajatorului vor depune declaraţia unică prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, pe portalul e-România. Până la data de 1 iulie 2011 contribuabilii gorjeni vor putea depune noul formular fie online, fie la ghişeu, în ultima situaţie prezentând Anexa 1 semnată şi ştampilată, celelalte informaţii urmând să fie livrate pe suport electronic (dischetă, CD, stick). Depunerea online presupune achiziţionarea unui certificat electronic calificat şi înrolarea la organele fiscale. După data de 1 iulie, depunerea online devine obligatorie.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here