Alocaţia pentru hrană, neschimbată de-a lungul anilor

369

spital urgenteHrana bolnavilor internaţi în cadrul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu pare că a rămas aceeaşi în ciuda trecerii anului. Neschimbată a rămas şi alocaţia de hrană, care este cuprinsă între şapte şi treisprezece lei.

Pacienţii internaţi în cadrul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu vor avea parte în curând de o mică schimbare a meniurilor. Şi asta nu înseamnă că vor primi bucate alese, ci vor fi mai răsfăţaţi în perioada Crăciunului. „Cei care vor fi internaţi la noi în timpul Crăciunului şi care nu au mari restricţii la alimentaţie datorită bolilor de care suferă, vor primi cozonaci şi fripturi slabe, la grătar. Restul, care au un meniu strict, vor primi aceeaşi hrană deoarece nu ne permitem ca boala lor să se agraveze”, a declarat Constantin Pălivan, purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti.

Hrana bolnavilor este aceeaşi de ani încoace, la fel ca şi alocaţia destinată acestui capitol. „Nu avem noi bani să majorăm această alocaţie care nici nu mai ştiu de cât timp a rămas la acelaşi nivel financiar. Media alocaţiei este de opt lei pe zi, însă, în mod normal, alocaţia pentru hrană este cuprinsă între şapte şi treisprezece lei. Nu toţi primesc hrană la un preţ fix, un exemplu fiind regimul celor diabetici care, clar că nu poate fi acelaşi cu al copiilor sau al lăuzelor”, a precizat reprezentantul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu.

Acesta a mai spus că dacă le-ar sta în putinţă ar îmbunătăţi condiţiile de hrană ale pacienţilor internaţi însă lipsa banilor face ca lucrurile şi meniurile în funcţie de boli să rămână la fel.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here