Camera Agricolă Gorj, în aşteptarea sesiunii de toamnă pe Măsura 112

375

agricultoriMăsura 112 priveşte susţinerea financiară nerambursabilă a tinerilor care se stabilesc la ţară în vederea conducerii unor exploataţii agricole. Cea de-a doua sesiunea din acest an se va desfăşura în perioada 1-30 septembrie.

Solicitările privind această susţinere în limita a 10.000 – 25.000 de euro/solicitare în funcţie de numărul Unităţilor de Dezvoltare Economică (UDE) ale exploataţiei pentru care optează, se întocmesc la Camera Agricolă Gorj, iar apoi se depun la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Gorj. Prima sesiune din anul 2010 de depunere a proiectelor s-a desfăşurat în perioada 1-30 iunie. “La proiectele din sesiunea trecută încă se mai lucrează, iar la debutul acelei sesiuni era ca şi condiţie preluarea întregii ferme, urmând ca spre sfârşit să se revină şi ca proiectele să meargă şi cu preluare parţială”, a declarat Alin Petrică, reprezentant al Camerei Agricole Gorj.

Pentru fiecare sesiune s-a alocat la nivel naţional suma de cincizeci de milioane de euro. “Sperăm ca până la debutul următoarei sesiuni, doritorii să vină la noi să ceară solicitări, pentru a nu interveni aglomeraţii”, a completat Alin Petrică.

Acesta a mai spus că sumele ce vor fi alocate, între 10.000 şi 25.000 de euro, se dau în proporţie de 60% la aprobarea proiectului, şi cei 40% se dau după anul III, în urma unei verificări a specialiştilor agricoli. “Dacă la verificare, se descoperă faptul că tinerii fermieri n-au îndeplinit cerinţele pentru care au cerut finanţare, ei vor fi nevoiţi să înapoieze statului şi prima tranşă a banilor, dar şi dobândă pentru respectivele sume”, a mai spus reprezentantul Camerei Agricole Gorj.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here