Sancţiuni drastice, pentru munca la negru

377

itm gorj facuta de mineConform ultimei sinteze prezentate de conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, reprezentanţii Compartimentului Relaţii de Muncă şi al Sănătăţii şi Securităţii în Muncă au efectuat un număr de 23 de controale privind respectarea prevederilor legale. În urma acestora s-au aplicat 14 sancţiuni în valoare de 25.000 de lei.

Două societăţi din judeţul nostru, respectiv SC Gastrom Group SRL şi SC Adixcom SRL, au fost sancţionate de inspectorii de muncă în cursul săptămânii precedente. Domeniile în care societăţile acţionează sunt alimentaţie publică, respectiv comerţ. Prima societate menţionată a primit o amendă în valoare de 6.000 de lei deoarece avea la muncă fără forme legale de angajare două persoane, dintre care o femeie. Cealaltă firmă avea fără carte de muncă o lucrătoare, şi pentru aceasta, reprezentanţii ITM Gorj au amendat administratorul societăţii cu suma de 3.000 de lei.

Alte trei firme au mai fost depistate că foloseau forţă de muncă fără forme legale de angajare, însă inspectorii de muncă au trimis cazurile spre soluţionare la Inspectoratele judeţene unde societăţile îşi au sediile sociale, respectiv judeţele Dolj, Mehedinţi şi municipiul Bucureşti. Tot Inspectoratele din aceste zone vor fi cele care vor lua măsurile de sancţionare.

Izabella MOLNAR

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here